/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    -1
    Savaş ekonomisine girmesek, gündemimizi Türk ordusu ve tabi onun burada olmasının sebebi RTE tek başına kaplamasa, fetih pgibolojisi yaratılmazsa mevcut iktidar bir sonraki seçimde yerin dibine gömülecek. Hem iktidar, hem pastadan pay alma isteği.
    ···
    1. 1.
      0
      Abicim girmeyelim girmeyelim de zincirleme bi yanlışın sonucunda bu noktaya geldik güvenli bölgeye 2 milyon suriyeliyi yerleştireceğiz diyorlar. Nasıl neyle yapacaklar bunu? Açıklayın. Eksi atıp pkklı yazmayı biliyor insanlar anca. Ülke bunu kaldıramıyor. Sınır güvenliği sağlansın destekliyorum. Ama kimse anlamıyor ama patlak veriyor ülke artık.
      ···
    2. 2.
      0
      Harekat artık zorunlu hale geldi. Bence işler planladığımız gibi gitmeyecek ve herkes "ABD bir iş çeviriyor amk" derken asıl Ruslar ters köşe yapacak. Bence Suriyelileri oraya yerleştirmek bahane. Esadın çağrıları var biliyorsundur, halkına geri gelin buna kapım açık diyor. Bu yüzden bölgede PYDyi silersek halk direkt oraya olmasa da Suriyeye döner ama tabi 2-3 milyon kişiyi oraya zorla yollama imkanın yok. Bu modern bir tehcir faciası olur. Hükümetin amacı ise onları çatışması bitmiş artık masada çözülebilecek bir ülkeye yollamak, bunu yaparken de Suriyenin kuzeyinde kendine bağlı bir yapıyı korumak. Sınırımızda bize bağlı bir topluluk oluşturmak hem terör tehdidini ilelebet kaldırır hem de çıldırmışcasına plebisit ile KKTC benzeri bir yapı ya da doğrudan Türkiye toprağı bile yapılabilir. Sonuç olarak hayaller Şam hayatlar Mardin.
      ···
   tümünü göster