/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +1 -1
    Merhaba uzun zamandır girmemiştim sözlüğe yaşadığım taktan hayatı anlatmak istiyorum bu şartlarda yaşıyan varmıdır a.q harbiden merak ediyor insan neyse. Ben fırıncıyım sabah 5.30 6.00 da kalkıyorum akşam 20:30 21:00 bitiriyorum işi günlük ortalama 15 saat minimum. 110 120 lira yövmiye sigortasız çalışıyorum ara veremek yok dinlenme yok zaten vakitte yok full ayakta çalışıyorum kulak burun boğaz tozdan tıkanıyor tuvaletteki su ısıtıcı ile duş alıyorum. Günde 2 öğün yemek yemekte 20 liralık tavuk alınır yanına hiç bi gib konulmadan pişirilip kuru ekmek ile 3 4 kişi yenilir kahvaltıda bazen yapılmaz kuru ekmek yenilir ayaküstü. izin yok taziye düğün hastalıkta bile gidemezsin ve gidince işten atılırsın. iş yoğun geçer genelde durmaksızın çalışılır sadece yemek veya w.c için durulur. oda w.c ye 2 den fazla gidemezsin zaten gerekte yok terliyerek atıyorsun vucuttan. siz olsanız bu şartlarda çalışırmıydınız ? başka iş yap diyenlerin işsizlikten haberi yok galiba neyse böyle taktan yaşıyoruz işte.

    EDiT: işte çalışırken patrondan ve diğer işçilerden her allahın günü azarlanıyorum. bağırıp emir verir gibi çalıştırıyorlar genelde gibtiğimin yerinde kendimi tutamayıp dalıyorum ağzını burnunu kırdıklarım oluyor sonuç karakolda bitiyor veya senin pgibolojin bozuk diyip işten atıyorlar soruyorum hatalı benmiyim amk dünyasında yaşamaya hakkımız yokmuydu ?

    EDiT: sözde ustayız bide yoldan geçen herkes gelip bu işe giremezken çıkarken bile 1 ay da eleman bulunamazken gibikler bu şartlarda çalışmamızı istiyorlar nereye gidersem gidiyim aşağı yukarı düzen böyle gidiyor temizlikte yapıyoruz hata yapmamız yasak yaptığımızda ise dövecek gibi kükriyorlarya gibesim geliyor bu hayatı sakın ola bi hataya kapılıp fırıncılık mesleğini yapmayın tecrübelerime dayanarak söyliyorum gidin hamallık yapın daha iyi.
    ···
   tümünü göster