/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +3
    Şöyle düşün. En sevdiğin filmi izliyorsun ve biri gelip diyor ki bu film bir süre sonra bitecek. Bunu duyunca o zaman ne anlamı var diyip izlemeye bırakır mısın?. Ben bırakmam çünkü hayat çok güzel ve bir tekrarı yok o yüzden çok özel.

    ikinci soruna gelince ben mesela hayatta kimseye zarar vermem çünkü vicdanım var. Sokakta omuz atan adamı dövmem mesela çünkü o adamın bir ailesi bir çocuğu olabilir. Sen diyorsun ki insanları öldürüp kadınlara tecavüz etmiyorum çünkü Allahtan korkuyorum. Yani dinin olmasa sen huur çocuğunun tekisin ama ateist adam dinsiz olmasına rağmen kendi halinde takılıyor, sence Tanrı varsa hanginizi takdir eder bu durum karşısında?
    ···
    1. 1.
      +3 -1
      Siz dincilerin problemi bu işte. Sebepsiz yere iyi olmayı anlayamıyosunuz çünkü sizi katil, tecavüzcü olmaktan alıkoyan tek şey dininiz ve bazen o da işe yaramıyor. Ateist bir adam iyiyse iyi olmak istediği içindir. Ama sizin iyiliğiniz tek nedeni huri gibme telaşınız
      ···
      1. 1.
        -2
        dünya hayatı sizin dininiz olmuş arkadaşım yaşayın elbet gelecekte göreceksiniz uçurumun kıyısına geldiğinizde dünya sizi kurtaracak mı bir dünya altın teklif edeceksiniz belki o konuma düşmemek lazım şimdiden uyarıyoruz başka bir sorun yok inançlara saygılıyız.
        ···
      2. 2.
        0
        Yazdığıma bak verdiğin cevaba bak aq
        Huri gibmek için iyi taklidi yapıyosun diyorum uçurumun kıyısı diyosun.
        ···
    2. 2.
      -2
      sırf bi daha gelmiyecem bu dünyaya yaptıklarım yanıma kar kalacak diye düşünen bir adam askere gittiğinde savaştan kaçmaz mı ? hani sizin film çok tatlı cidden çok tekrarı olmayan bir hayatın için neden askerde ölesin demi ? kendin için yaşa tanrı manrı yok seni kısıtlayan bir durum yok kusura bakma da dinim olmasa dediğin gibi ben tanrı tanımaz kendimi bir tak sansam dünyayı güneşi beni yaratanı hiç bir şeyin kendi kendine olmadığını gördüğüm halde bu kadar delilin içinde görmezden gelsem ben bir huur çocuğuyum açık ve net.
      ···
      1. 1.
        +2
        Bak yine aynı noktaya geliyor. Ben savaştan kaçmam, bu ülke için hiçliğe gideceğimi bile bile canımı veririm çünkü bu ülkeyi kurmak için hayatını harcamış insanlara borcum var. Sen dinsiz olsan savaştan kaçacak kadar korkaksın ama bunu bastırıyorsun. Hangimiz daha vatanperveriz şimdi?
        ···
   tümünü göster