/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +1
    Ön Edit: yani demem oki, orta asyadaki türklerin soyu ile bizim soyumuz aynidir, oğuz boyu sadece 24 boydan oluşur ve 1 boy demek bir anne baba demektir, yani 48 kişidir, bizim orta asyadaki türklerle hiç bir farkimiz yok, karışmak ayip birşey degil amina kodumun çocuklari, artik yok boyle yok şoyle diye masal anlatmayin, yok oğuzlar çekik değildi falan bunlar cahilce.
    Hiç olmasa wikipedia'ya girin oğuzlar yazin, çikan butun paragaraflari okuyun, asıl türk dediğin uygurlar olduğunu ve Aşinalari, uygur(dokuz oğuz) hepsini tanirsin, ama sadece tanirsin öğrenemezsin... ondan sonra anlarsin bizim asyadakilerle aslinda ayni olduğumuzu. sizin ben tarih hocanizi...

    bunu herkes okusun, üstteki cahillere bakmayin siz. arkadaşlar sizin soyunuz orta asyadaki türklerden farki yok, sizin soyunuz özellikle uygurlardan gelir, ve uygurlar \\\\\\\"dokuz oğuz olan\\\\\\\" en önemli ve kalabalik türk boyudur, uygurlar en eski türklerdir, kökeni Sibiryanin Baykal gölüne dayanir, orhun yazitlari bugunku Çin\\\\\\\'in doğu turkistandaki Altay dağlarinda vardir, uygurlar en güçlü ve önemli boy olan \\\\\\\"Aşina\\\\\\\" boyudur, ve kaşgarli mahmut, yusuf has hacip gibi önemli türk yazarlar ve bize de bugun kendimizi türk dememize katki katmış türklerdeniz hepimiz, yazdiklarimi iyi okuyun, cahil tarih propagandalara kanmayin.

    @ejderdogan bak aptal cahil huur cocugu yillardir girmedigim bu gibik sozluge bi girim dedim aptal huur cocugu kaynamiş senin gibi, senin kıt beynini gibeyim. Bir Nogay olarak sizin alayiniz Türk değil amk salakları, siz Rum, Ermeni, Kürt, Fars, Yunan karışımlı bir taksunuz sadece, kendiniz çekik gözlü değil diye başka saf kalabilmiş Türklere tak atmayın, ben Çince bildiğim için Çin kaynaklardan bolca okudum bu Türk tarihini, Çinliler sadece orta asyadaki Türklere \\\\\\\"Türk ve Türük\\\\\\\" diyorlar ve bunun aileden olduğunu bahseder, yani \\\\\\\"Turkish\\\\\\\" sadece bir vatandaşlıktan ibarettir, senin kendine Türk demen daha yeni başladı yani 1923 atatürk sana türk olsun dediği için şu an kendine türk diyorsun yoksa sende gram türk kanı yok, pardon sizde ! Şimdi gelelim yazdığin o 1-2-3-4 şeylere hepsine tek tek cevap vereceğim, senin gibi çocuklari görunce insan allah allah diyor, hayatinda hiç bir şeyi başarmamiş hiç bir vasfı olmayan hiç başka yerlere gitmemiş özellikle tarih okumamiş dil bilmeyen cahiller dolu ülkede tipki senin gibi, hadi cevapliyorum ve düzeltiyorum butun yazdiklarini.

    Türkiyedeki kiyafetler bile lazlardan, kafkaslardan, kürtlerden çalmadır ama, bide halay diye bişey var onu da kurtlerden çalmişlar, az medeniyet bilseniz eski türk dansini görseniz, özellikle özbek ve uygur danslari bunlar karahanli devletinden ve timur devletinden kalma eski türk danslardir, youtube da bolca var izle amcik beyinli cahil.

    1) Biz oğuz türküyüz ??? hayir değilsin, oğuz sadece kurucu olan ailenin başbuğ ismidir, nasil osmanli da osmanli türkleri diyorsan, nasil selçuk döneminde selçuk türkü diyorsan, ve nasil timur imparatorluğunda timur türkü diyorsan ve hatta nasil karahanli devletinde kendine karahanli türk diyorsan, ve nasil avar devletinde kendine avar türkü diyorsan, oğuz kelimesi de öyledir. sadece oğuz olan bu kurucu aileler bir soyad gibidir ve kendi beyliğini sürdürüle kılabilmek için herkes benim gibi oğuzdur demiştir ve böylece oğuz türk kelimesi türkiye tarihine kadar gelmiştir. Göktürk devleti bugunkü Türkiye ile yakindan uzaktan alakasi yoktur, oğuzlarin en önemli boylari \\\\\\\"Aşina\\\\\\\" boyudur ve bunlar bugünki \\\\\\\"Uygur Türkleridir\\\\\\\" ama uygurlar daha önce \\\\\\\"Dokuz Oğuz\\\\\\\" diye adlandirilirdi sonra devlet yikildiktan sonra kendilerine \\\\\\\"dokuz uygur\\\\\\\" demeye başladilar, gördün mü cahil oç? oğuz sadece devleti kuran adamin soyadi gibi birşeydir, çince bilseydin bunlari da bilirdin. Ve badem gözlü \\\\\\\"Fars gözüdür\\\\\\\" bunu başka tarih bilenlerin önünde söyleme anani gibmesinler tarih bilgileri ile...

    2) moğollar milliyetçi millettir, ve hatta çoğu tarihçiler moğollarin aslinda türk olduklarini ve onlarin sadece daha hizli ve erken göç ettiklerini söylerler. tabi bu sadece iddia, moğollarin yani cengizhan döneminde, cengizin askerlerin %70\\\\\\\'den daha fazlasi türklerden oluşuyorlardi, moğollar hiç bir zaman türklere asimile etmedi, hatta bugünki moğollar eski uygur türkçesi kullanir ki o zamanlar bile uygurlar moğollara hep uygarlik getirmiştir ama başaramamiştir, moğollar uygur türklere \\\\\\\"benim hocam\\\\\\\" diye hitap ederlerdi. türklerin milliyetçiliği (hem gök tanri inanci esnasinda hem islama girdikten sonra) bu yüzden moğollarla karişim çok az ve nadirdir. çunkü moğollarin kendileri bile milliyetçi ve ırkçi idi, cengiz ve onun torunu hülagü han çok milliyetçi bir ordu yetiştirmiştir. bugünkü moğolistanin nufusu daha 4 milyon bile yokken bunu 1000 yil önce kaç olabilirdi sence cahil huur cocugu???

    3)moğollar asimile etmediği orta asyada tek millet türklerdir, dediğim gibi moğollar uygurlara hocam diye hitap ederken, hem de uygur türkçesi kullanirken bunu iddia eden herhangi tarihçi bile yoktur ama sen ananin amindan mi uyduruyorsun bunlari? moğollar islama giren türkleri değil, orta doğudaki farslari yani bugünkü \\\\\\\"azerbeycanlilari\\\\\\\" öldürmüştür çünkü azerbeycanlilar türk kanı taşımıyor ve hala türk gibi yaşamiyorlar. eğer azerbeycanlilara türk diye biliyorsan moğollara da türk diyebilirsin, sonuçta en çok türk gibi yaşayan onlardir.

    4) asıl moğollar sarışın(altin sarı renkli saçlar) ve mavi gözlüdürler * )))) ahahah cahhil seni, kazaklarin sarışın mavi gözlü olmalari nadirdir ve bu ruslarla karişımdir. senin bahsettiğin anadolu insani hepsi \\\\\\\"Latin\\\\\\\" insanlaridir yani avrupanin kökenini oluşturan millettir, doğu avrupa derler onlara *

    4)turkmenler ayri bir boy değildir cahil mal, turkmen demek musluman olmuş türk demektir. bugunku oğuz sadece bir aile boyudur soyadi gbi bişeydir, oğuz lideri herkesi hamile birakmadi anladin mi? turkmenler aslinda yine altay ve tanri dağlarindan göç eden ... yani uygurlarin soyundandir. turkmenlerin çekik olmama nedeni türkler islama girdikten sonra müslüman olan millet ile karişim olmuştur özellikle \\\\\\\"fars\\\\\\\" milleti ile, türkmenler de öyledir, özbekler afganlar ile karışti, uygurlar kirgizlar da tacikler ile karışti. bazi kirgizlar fars turkleri ile karişti.

    osmanli devleti bir türk devleti değildi, osmanli devleti \\\\\\\"islam birliği bir devletti\\\\\\\" osmanlida turklük diye birşey hiç yoktu, timur bu yüzden osmanlilari hiç sevmezdi. osmanli padişahlari öve öve bitiremeyen kıt beyinli daha osmanli padişahlarin annelerinin yabanci olduğunu hatta çoğunun fars olduklarini bilmiyorlar hayret... çekik gözlü baskın bir gen doğru ama sen cahil olduğun için çekik gözlü olayini mutanta benzettin heralde, 4-5 kuşak karışım sonra o da bitiyor. benim Babam nogay türk ve çekik gözlü, annem türkiye türkleri, ama ben çekik doğmadim. baskin gen diye mutant geni olacak değil anladin mi bin? anadolu boş topraklar değildi, içinde med imparatorluğu olan bir toprakti, ve bu anadoluda \\\\\\\"yunan, rum, ermeni, kürt, fars, kafkas, laz, latinliler, gürcıler\\\\\\\" vardi, osmanli devletinde 77 tane millet vardi.

    nasil osmanli devletinde, selçuk devletinde, timur, avar, karahanli devletinde herkes kendine \\\\\\\"xxx türkü\\\\\\\" diyorlarsa, göktürk döneminde de öyleydi. yani, herkes kendilerine \\\\\\\"ben oğuz hanın türk askeriyim, oğuz\\\\\\\'un türküyüm\\\\\\\" diyordu şimdi anladin mi? oğuzlarin en önemli boyu dokuz oğuzlar bugunku Uygurlardir(dokuz uygur), onlar en sağlam \\\\\\\"Aşina\\\\\\\" soyundan gelen insanlardir, Altay dağlarında hala saf kalan türk var, bunlar uygurlar ve kirgizlardir. Türkmenlere \\\\\\\"türük men\\\\\\\' demişsin ahahah, cahil amcik, turkmen demek musluman olmuş turk demek...

    AZERBEYCANLILAR TÜRK KANI TAŞIMAZ HEPSI FARS KANi TAŞIR(ekstra bilgi özellikle cahillere, türkün ne demek olduğunu bilmeyenlere * )
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Sonunda doğru düzgün bilgi taşıyan birisi çıktı panpa ortaya. Dedelerim anadoluya keşke hiç gelmeseymiş ve hiç asimile olmasaymışız(Dede tarafına tatar derler. Yuvarlak yüzlüler ve çekik gözlüler. Babaannem 1.60 boylarında kısa çekik gözlü birisiydi) Bi dedeme bakıyorum bi kendime bakıyorum da çok değişmişim. Badem gözlü, italyan tiplinin biriyim
      ···
      1. 1.
        0
        hahahahahahaha bide ırkçılık yapio bu devletin vatandaşları
        ···
   tümünü göster