1. 1.
    0
    Selamlar Beyler

    Şimdi size bu memlekete görmedikçe ya da gösterilmedikçe çok çektirecek bir kaç türü açıklıyorum.

    Bu tipten hem sağda hem solda çok fazla var ve ne yazıkki sağdakiler daha çok koyun olsada soldakiler koyun görünümlü kurt.

    Bakın ben genel olarak ortanın solu diye geçinen insanlardan biriyim Akp'li değilim.

    Benim babam polis 15 yıl şark görevi yapmış bir insan üstelik görevi yaptığı yer Siirt Eruh ve yılıda 90-94 arası yani eğer aranızda yaşı yeten ya da az çok anlayan yaşayan bilen hatta gören varsa terörün en lanet en pislik olduğu yıllar giden 10 Asker Polisten 3'ü şehit oluyor.

    Ve amacım burada genel olarak şu sıralar gördüğümüz çakma görmedim duymadım bilmiyorum çeken ülkücüler gibi şöyle milliyetçiyim böyle vururum şöyle kırarım şeklinde artizlik yapmak değil.

    Ya da Ampuller gibi her konuşmada çark edip semaya dönüp bazı bebek katillerinin kırmızı bültende aranan kardeşini devlet kanalına çıkartmak.

    Ne de Okçular gibi olayı karşı taraf yaptığında milliyetçi ulusalcı kesilip esip gürlemek ne de olayı onlar yaptığında o kürt milliyetçilerinden daha milliyetçi özgürlükçü kesilmek.

    Bakın şimdi sıra geldi tüm olayın buraya gelmesine sebep olan partiye,
    şimdi net konuşucam hani başlıyorlar ya o Avrupada o Amerikada olsa salınırlardı ya da asılırlardı diye. Olayın nasıl işlediğine göre değişirdi öyle bi sıvadılarki iki tarafada gidemiyor.

    Sen salacaksan meclise o ingilterenin IRA ya karşı yaptığı gibi diyeceksinki silahsızlandırma çalışmalarına başla militanların tamamen çekildiğinde ve arındığında gel meclise seç adamları desen tamam.

    Ne oldu dediler ki sizde silahsızlanın lan Devlet nasıl silahsızlansın olay zaten burda patlak verdi. Lan hadi Devlet elini ayağını çekti barış yapmak isteyen örgüt 3.Dünya savaşına yetecek kadar mühhimat depolarmı o Ateş kes bittiğinde 2ton patlayıcı patladı lan 14 asker şehit oldu 3 tonu geç 25 kilosuyla 10 katlı bina yıkılıyor onun ne ara buldular yaptılar o kadar patlayıcıyı siz nasıl göremediniz Hdp'nin belediysenin araçlarıyla gömülmüş lan o asfaltın altına.

    Ya kördüler ya da kör taklidi yapıyorlar.

    Ya da Aynı iran'ın PJAK'a yaptığı gibi kökten yok et ama bu bayağı olayın takunu çıkarmak oluyor açıkcası.

    Geçenlerde Bizim arkadaşlarla buluştum, adamlarla konuştuk Allaha şükür az biraz kafamız basıyorda olayları masaya yatırdık Bizim bir arkadaş var saf ama iyi çocuktur neyse konuşma bitti sonra gene buluştuk diyorki büyük resmi gördüm gene bastım ben o ana kadar bunları yarı yarıya şaka sanıyordum üstelik bu çocuğun kafasıda çalışır köyden gelmiş Türkmen Yörüğü,

    ama bunda suç yok ne duyarsa ona inanan bildiğimiz anadolu köylüsü bu adam doğduğunda köyde su yokmuş sonradan getirmişler kim getirmiş olabilir? Kime oy atıyor AKP'ye o zaman onlar getirmiş, bu adam nereden bilsin devleti yönetmesen bile zaten gelişeceğini ailesi küçüklüğünden beri ne derse ona inanıyor suçu varmı yok.

    Birtane arkadaşım vardı Doğulu bir çocuk bayağı iyi kalpli rahat söylüyorum 10 numara adamdı bide kuzeni vardı onu fazla sevmezdim açıkcası bi kaç kez tartışmışlığımda var, bu adam 22 yaşındaydı o zamanlar hayatı boyunca pamuk tarlalarında çalışmıştı bir elemandı Hdp'ye oy atıyor gidip sordum Kardeş dedim

    -Sence Tarih boyunca Kürtlere en büyük eziyetleri yapan kimdir.
    +Dediki kusura bakma kardeş ama bence Türklerdir dedi

    Başladım buna anlatmaya iran ırak savaşında iranlıların ıraklıların Kürtlere nasıl davrandığını o kadar kürtün Özal zamanında nasıl Türkiyeye geldiğini sonra sordum

    -Madem o kadar kötüydü niye gitmediniz?
    +Düşündü bilmem kardeş dedi

    Sonra buna Pkk'nın iran versiyonu olan PJAK'ı ve nasıl bitirildiğini anlattım.

    Bilmeyenler için özet geçeyim bir komşunuz var ve PJAK üyesi olduğundan şüphelendiniz şikayet ettiniz 2-3-5 sayıyı tam bilmiyorum kişi daha şikayet etti birazda kanıt varsa o elemanlı alırlar ve sorgulaya sorgulaya tüm sülalesinini asarlar. Kururun yanında yaşta yanar ama adamlar ilk başta gizli gizli yaparken 6 ay sonunda ne kadar üst düzey varsa bulup şehir meydanlarına asmaya başladılar sonrada bitti terrör.

    Bunu elemana anlattım adam resmen olayı çözdü bu adam suçlumu hayır 20 yıl boyunca pamuk tarlasında çalışıyorsun ne duysan ona inaniyorsun kim olsa inanır hiç çakma milliyetçilikde taslamayın düşün doğduğundan beri sürekli bu şekilde konuşuluyor sende duyuyorsun.

    Geçenlerde 3-4 yıl önce Bir arkadaşın arkadaşıyla yolda rastlaştık saçı mor Alamancı bir kız, diyorki size Hdp kartı vereyim sandıkta nöbet tutun bende suratına birşey demedim de yok dedim sağol postu deldirmeyelim yanımdaki arkadaşlarda babamın polis olduğunu bildiğinden güldüler iki. Neyse bu bize bi anısını anlatmaya başladı sınıfındaki ülkücü çocuklardan biri bunun sırasına sıcak su dökmüş banada döküyordu son anda tuttular falan dedi. Bende dedimki öyle şeymi yapılır saçma sapan artizlikler. Sonra devamı geldi Çocuğun abisi Şehit olmuş buradada omuz silkti benim hatlar attı sonra dediki benimde tandığım dağda şehit oldu ama asker polis değildi. Gitti bende yanında da bi tane erkek vardı kısa sakallı elimizi sıkacaklardı ben bakınca uzadılar direk. Dedim kız olmasaydın senin dedim devdıbını getirmedim bizimkiler tuttu zütürdü beni.
    Senin saçın Mor Sen hayatında Doğu görmemişsin gitsen 5 gün dayanamayacağınada adım gibi eminim orada mor boya bulman zor biraz.

    Sanıyorki o PKK denilen dalyarak örgüt doğuya barış getiriyor

    Hayır doktor vuruyor
    Korucunun tarafsızın evini basıyor Bebek Katlediyor
    Öğretmen kaçırıyor
    Belkide yan evdeki diğer kürt çocuğunu vuruyor
    Ama neden devlet bakmıyor çünkü onlara

    Hastane yokmuş (Doktoru vuranda devlet zaten)
    Devlet oradaki bazı aşiretlerin beynini yıkamışta korucu olmuşlar( Ne tak olduğunuzu anladılar ya)
    Eğitim Yokmuş Hele Kürtçesi Hiç (Lan öğretmen kaçırıyorsun)

    Lan kaostan besleniyor o Örgüt sen doğuyu nasıl birleştireceksin devlet olmasa zaten anında birbirine girer orası Kürtün Aşiretleri Diğer kürt aşiretleriyle boğuşacak bittiğinde Zazalarla birbirlerine girecekler Ordan Rusya bunu görünce direk petrolun dibine Sınır çekecek.

    Birde fazla konuşmadığımız bir eleman var biraz paranın belini kırdı son zamanlarda toplu bi buluşmada karşılaştık konu siyasete gidince bu girdi milliyetçilikten işte şöyle oldu böyle oldu şöyle yaptık böyle yaptık. Sen yaptığın atardan en fazla 1 hafta sonra gidip özür diliyorsun. Her tarafta çift kart oynanıyor Batıda Milliyetçilik naraları atılırken doğuda Bir Türk Öldürmek 70 Gavur Öldürmekten Evladır diyen Şeyh Saidin Posterleri asılıyor. Bunu söylediğimde hık dedi mık dedi. Başka konu açtı.

    Bu Tipleri Sizde biliyorsunuzdur belki bunlardan birisinizdir gözlerinizi açın.

    Bakın arkadaşlar Atatürk Zamanında ne demiş

    Türk hisseden Türktür

    Hz muhafazid ne demiş

    Hepimiz Ademden geldik Ademde Topraktan

    Gereksiz milliyetçiliği bırakın

    iranda 38Milyon civarı Azeri Türkü yaşar ama bir savaş olsa kaçmaz iran'ı savunurlar

    Zamanında Rusya Çeçenlerle Boğuşurken her gün onlarca kayıp veriyordu şimdi müttefikler vur dese vurur vurul dese vurulur çeçenler.

    Bakın ne savaş nidaları atın ne uç Muhaliflikler yapın.

    Irak Libya Mısır Bunların hepsinin başındakiler olayın aktörü olduğunu düşünen insanlar tarafından öldürüldü ve o gün bugündür bu memleketlerin hiç biri dikiş tutmadı.

    Suriyede Şu an aynı durumda ve o da zaten dikiş tutmuyor.

    Bu S-400 F-35 Konusunda sonra büyük ihtimalle memlekette acayip şeyler dönmeye başlayacak gibime geliyor.

    Bayağı Roman gibi bişey oldu isteyen olursa herhangi konuda kaynaklarla destekleyebilirim.

    Dikkatlı olun.
    ···
   tümünü göster