/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +1 -1
    din hiçbir şekilde hayatın anlamsızlığı sorununa çözüm getirmez. din bir şey iddia eder ölümden sonraki sonsuz hayat ama sonra oradaki anlam arayışına değinmez. orası allah katı der ve geçer.
    ···
    1. 1.
      +2
      Malmısın amk
      ···
    2. 2.
      0
      valla aptal ateisti buldum. ne demek anlam arayisina deginmez amk. ben muslumanim ve gayet hayatin anlamini cozmus bulunuyorum. bir tanesi allaha ibadet edip rizasini kazanmak, ikinciside diger insanlar icin hayati daha guzel yapmak. insanlara yardim ediyorum, yardim kuruluslarina gidiyorum, gonullu calisiyorum. bunlarin hepsi beni cok iyi hissetiriyor. cunku diger insanlari mutlu ediyorum ve dunyaya bir etki, bir iyilik birakiyorum. ve inaniyorum ki Allah beni mukafatlandiricak, cunku ben bu dunyada onun karsiligini vermiyorum.

      hayat anlamsizligina cozum getirmez diye birsey yok. cahil musluman vardir.
      ···
    3. 3.
      0
      öteki taraftaki cehennem korkusu ve cenneteki zevk, allah rızası hayatın anlamı olabilir mi. öte taraftaki cehennem korkusunun bu dünyada mesela trafik kazasında ölmekten korkmaktan ne farkı var ya da cenneteki zevkin bu dünyada yediğin bir tatlıdan aldığın zevkten ne farkı var ya da yukarda seni gözetleyen kollayan bir tanrının rızasını kazanmakla burda mesela bir devlet başkanının ya da en basitinden babanın rızasını kazanmaktan ne farkı var. demek istediğim buydu. yaratılan öte dünya hikayesindeki zevkler korkular bu dünyadakilerin bir yansıması başka bir şey değil. ben öyle görüyorum en azından
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster