/i/Tespit

  1. 26.
    +1
    Özet geçmeyeceğim, yararlı bilgilerle dolu bu entry, okuyun bir zahmet.

    Reis.
    Az az ve sık sık yemek iyi bir şey değil zaten, doktorlar artık tavsiye etmiyorlar.

    neden, açıklayayım.

    vücudumuzda, bir şeyler yediğimizde pankreastan insülin salgılanır. insülin ise başka bir hormon olan leptinin salgılanmasını engeller. yemekten 3-4 saat sonra insülin düzeyi azalır, leptin artmaya başlar. leptin nedir gençler, beynin açlık hissini kontrol eden hormon. ayrıca, vücuttaki yağların yakılmasını kontrol eder, uzun açlıkta yağ yakmaya başlarız. sen sık sık yersen ne olur, leptin salgısına engel olursun, sürekli insülin salgılanır, yağ yakamazsın, pankreası yorarsın, Allah korusun uzun vadede hoşgeldin insülin direnci.

    ayrıca kahvaltı günün en önemli öğünü saçmalığı 90 larda amerikan bir gevrek firmasının reklamlarından birinin sloganıdır. sabah kahvaltısı diye sabahın 10 unda dünya kadar reçel, bal, sarelle, dünya kadar yağda yumurta, dünyanın zeytini peyniri diye gidersen, bir de üzerine 1 ekmek yersen, saat 2 olmadan öğle yemeği aramaya başlarsın. sabah kahvaltısının ideali 1 yumurta, bir kaç zeytin, 100-150 gr peynir, hatta bunları bile yemesen olur. benim tavsiyem günün ilk öğünü saat 2-3, diğer öğün de akşam 7 olursa ve bir daha ağzına bir şey koymazsan vücut 18-19 saate yakın aç geçeceğinden otofajiye başlar, araştırın japonyada ödül aldı otofaji.

    oruç ta bunun gibi bir şey işte, faydalı. buradan canan karatay hocama selamlar, onu kimileri sevmese de onun sayesinde 35 kilo verdim kısa sürede.

    sonuç olarak az yiyin (günde 2 öğün ortalama 1500 kalori tavsiye edilir, erkekler için bazal metabolizma yaşa ve kiloya göre değişse de 2000 kaloridir, kadınlarda 200-300 kalori aşağı olabilir.) uzun süreli açlık iyidir.

    en önemlisi spor yapın! sporsuz olmaz. ama spor yaptım diye koşu bandına çıkıp avm de yürür gibi yürümeyin, hiç bir faydası yok. (spor salonundaki çıtıpıtı kızlara selam olsun) karvonen formülüne göre 220-yaş formülü vücudunuzun olması gereken max kalp atış hızıdır. bunun %60 ı spor yaparken yağ yakmanızı sağlar. mesela yaşınız 30 olsun, 220-30=190 max kalp hızı, bunun da %60 ı 130-145 arası bir rakam yapar. spor yaparken 130-145 arası kalp atım hızında en az 15 dakika kalmalısınız ki yağ yakasınız.

    bunu nasıl yaparsınız? banda çıkıp ilk saniyeden itibaren yardırırsanız en hafifinden diz bağlarınızı sakatlarsınız. hiit denen yöntemi kullanmalısınız. (entry iyice uzadı, hiit e de internetten bakın bir zahmet) koşu bandının interval programı varsa onu açın, yoksa banda binin 20 dakikaya ayarlayın, ilk dakika 3.5 km, ikinci dakika 4.5 km, 3. dakika 6 km hızında yürüyün (ısınma modu) 4. dakikadan itibaren 1 dakika 6 km hızında yürüyün, 1 dakika 10.5 km hızında koşun. 18. dakika başında koşu bandının hızını 5 km ye düşürün, son dakika içinde de 3 km hıza düşürün. (cool down, soğuma modu, çok önemli yapın bunu.)

    Dip not: Spora başlamadan önce, dahiliye, endokrin, kardiyoloji ve diyetisyen uzmanlarına görünün, check up tan geçin, zayıflamanıza engel bir rahatsızlığınız yoksa spora başlayın, sonra sorumluluk kabul etmem!
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      E peki panpa az yiyorsun yani, çok az yesen bile mi azalıyor o leptin? Peki leptinin azalma oranı yemek yeme oranıyla ilgili değil mi?(Bilmiyorum, sadece böyle bir şey var mı yok mu diye soruyorum. Mantık kurdum. :D)

      Ne alaka peki panpa neden o kadar yedikten sonra saat 2 olmadan öğle yemeği aramaya başlıyorsun? Panpa bilgine saygı duyduğumdan küfretmeyeceğim AMA BE AMINA KODUĞUMUNUN GÖTLEĞi SENi SAAT 7'DE KALKIP SAAT 2'YE 3'E KADAR NASIL AÇ DURACAKSIN? ZATEN ÇALIŞIYORSAN SAAT 12'DE ÖĞLE MOLASI OLUYOR, gibE gibE iLK ÖĞÜNÜ SAAT 2-3'TEN ÖNCE YiYORSUN. Olm otafaljiye baktım, hücrenin zayıf hücreleri sindirmesi mi neymiş. Nasıl oluyor lan bu? Az yemek yeyince bazı hücreler zayıflıyor da güçlü olan hücreler zayıflamış hücreleri mi yiyor amk?

      Hay Canan Karatay hocanı gibeyim, ekmek yeme diyen malı dinleyerek buraya gelmiş amk malı ya.(Aslında sana sövmeyecektim panpa, orda moda girdim, taşşana sövdüm, sövmemişim gibi düşünerek oku yazdıklarımı. Burda tepkim de sana değil panpa o Canan Karatay malına)

      Ee amk hep 3 öğün tavsiye edilirdi. Biz hep yanlış mı öğrendik?!

      Niye amk yürümenin nasıl hiçbir faydası yok? Nasıl 220-yaş formülü vücudumuzun olması gereken max kalp atış hızı amk sen ne anlatıyorsun bir gib anlamadım? Hee 220'den yaş mı çıkartıyoruz öyle desene amk.

      Kaç km hızda yürüyeceğimizi nasıl ayarlıyoruz amk? Hayatımda hiç koşu bandına binmedim, o yüzden bilmiyorum.
      ···
    2. 2.
      0
      Reis gayet açık yazmaya çalıştım oku işte
      ···
   tümünü göster