/i/Tespit

  1. 26.
    +3
    F-35 Turkiyenin hava teknolojisinde acilacak yeni bir kapidir. Uluslararasi askeri havacilikta yeni bir donemdir.

    F-16 F/P ucagidir. Maliyeti az, hem avci/onleyici, bombardiman faaliyetleri de surdurebildiginden gibintisi olmadigindan cok tutuldu.
    F-35 ile F-16 kiyaslanamaz.

    THK filosunda ucak gemisiyle entegre olan bir ucak yok. F-4 ler var onlarda yavas yavas cekiliyor. Ucan tabuttan farki yok derler hakkinda.(Zamaninda iyiydi.) Bir bakima ucak gemisi projesi icin de F-35ler uygun.

    S-400 gunumuzun en iyi hava savunma sistemi. Ama ikisi arasinda secim yapilamaz. Kullanim alanlari farkli. Turkiyenin uzun menzilli hava savunma sistemi yok. S-400 bizim icin cok isabetli bir karar.

    Ek olarak F-35 ve S-400 aynanda bizde olursa iki supergucun birbirine karsi urettigi major silahlari birbirine karsi deneyip aciklarini vb. bulabiliriz. Amerikanin cekindigi nokta F-35i ve F-35in S-400 ler karsisinda neler yapabilecegini Rusya ile paylasman. Bu yuzden f-35 verilmeye pek yanasilmiyor ama sozlesmeyi de feshedemezler. Cok buyuk bir maliyetin altina girer o zaman.
    ···
    1. 1.
      0
      hangi teknoloji ile açık bulup tersine mühendislik yapıcaz ? yada bulduklarımızı kapatıcaz ? ABD nin korktugu türkiyenin ABD yi satması, s 400 alan adama nasıl güvensinler, ruslar bir tane f 35 i bir kaç ay kurcalasa yeter, unutmadan, ruslarda s 400 de bize güvenmiyor, ama s 400 eskiyor, s 500 geliyor, bu çalışmalardada bunu kullanmak istiyor, hali hazırda 7 8 yıldır s 500 geliştirmeleri devam ediyor, buna f 35 in bilgileride eklendiginde kusursuz olur.
      ···
    2. 2.
      0
      Abdnin korktugunu soyledim bende zaten. Ruslarin guveni daha fazla. Ayni zamanda teknoloji paylasimi da yapilacak. S-400 gecerliligini koruyan bir savunma sistemi. Yani S-500 ler 400 leri geri atamaz. S-300 kullanildigi ulkeler bile var. Zaten ayni seyi soylemisiz gerisinde dedigin gibi
      ···
   tümünü göster