/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 26.
    +9
    Ben iç mimarım ve şu an işlettiğim bir atölye var. Maliyeti ile herhangi bir derdim yok ancak hava atmaya çalıştığınız şey gerçekten saçma.Bu gibi ürünlerde maliyetin büyük kısmı masif ağaçtadır, epoxy de değil. Ayrıca masif ağaçtan masa yaptıranlar genelde epoxy ve parlak vernik attırmazlar, masif ağaç sadeyken güzeldir,ama kendi zevkiniz tabi karışamam.
    ···
    1. 1.
      0
      Maliyeti söylediği kadar var mı?
      ···
    2. 2.
      +1
      Yanlış biliyorsunuz. Bunun maliyeti ağaçta değil, en azından benim için çünkü OGM de çalışan arkadaşım var ve bu ağaç karaağaç. Sadece afyon taraflarında yetişebilen 1 ağaç ve mersin çevresinde sadece gülnar ilçesinde tek tük çıkan 1 ağaç. Ordan alıp getirdik sağolsun arkadaşın yardımı ile gayet cüzi bir miktara, epoxy nerden baksanız 30 kilo civarında gidiyor ve benim kullandığım kanserojen madde içermeyen, içerde köpüklenme yapmayan epoxy nin kilo fiyatı 150-200 TL civarında. Bunun içinde renk pigmenti ve sertleştirici yani hardener olmadanki fiyatı. Bunlar dert değil, demek istediğim şu, bu masanın yapımı 2 ay sürdü. Tek tek aşamaları yazmicam youtube dan bakabilirsiniz epoxy table diye. Bu masada 3 ayrı ağaç kullanıldığı için sabitlemesi, kalıbını yapıp içine yerleştirmesi çok zaman aldı. Masa defalarca kez makinadan geçti düzeltilmek ve 3ünüde aynı boya ve ene getirebilmek amaçlı. Bunun maliyeti, emeğinde. Bundan çok daha az emek harcanmış, marka mobilyacı ve bu işi yapan adamlar bundan çok daha dandik, epoxy siz, hatalı ama bunu el yapımı olduğu için böyle diyen adamlar 15-20k gibi rakamlar istiyor. Bu yüzden bu masanın emeği en aşağı 25.000 TL dedim. Başka işlerimde var yukarda yazdım kahve-tv sehpası, avize, lavabo ve lavabo sehpası gibi.

      edit: Haa bir de bu işin zımpara ve oyuk açıp ağacı temizleme işi için kullanılan malzemeler var, ben bu malzemelerin tedarikçisi olduğum için ( hırdavat dükkanım var ), ben maliyetine aldım. Ayrıyetten masayı düzeltmek için kullanılan malzemeleri zaten alamazsın, marangoz veya mobilyacı tanıdığın olucak, en sondada pasta cila işlemi var arabaya yapanlar bilir arabaya yapılanın maaliyeti 300-400 TL arasıdır.
      ···
   tümünü göster