/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -5
    Bu inancın adı var aslında. Ve dünyanın en büyük 3. dini "Hinduizm"
    Hinduizme göre yalnızca evrenin değil dağların, denizlerin, güneşin, ayın ve bunlar gibi birçok varlığın ruhu vardır. Ve birer canlıdırlar. Öyle ki işitebilir, hissedebilirler ve düşünebilirler..
    Hinduizm i internetten araştırabilir, bu inanç hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsin.
    Sonradan Hindu olunamaz diye bilinse de bu yanlıştır zira bu inanca göre Hinduizmi benimsiyor ilahi görüyorsan eğer zaten içten içe Hindusundur.
    George Harrison mesela, Hristiyan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmişken daha sonra senin gibi, Hinduizm 'e ait bazı bulguları düşünce şekli haline getirmiştir ve sonradan Hindu olmuştur. Öldüğünde cesedi her Hindu gibi yakılıp külleri Ganj Nehri' ne bırakılmıştır.
    Benim bir Hristiyan olarak Hinduizm 'i araştırdığımda dikkatimi çeken mühim noktalar bu yazdıklarımdı. Yaklaşık 2 yıldır bu Hint inancını araştırıyorum.
    Umarım kafanı kurcalayan bu soruya yanıt bulabilmişimdir.
    Sevgilerle
    ···
    1. 1.
      +1
      Misyonermisin lan
      ···
    2. 2.
      0
      Hinduizm'de inekler ve ganj nehri kutsaldır. Yani biraz da olsun normal(semavi) dinlere benziyor. Yani kutsal olabilecek birçok şey varken inek ve ganj nehrinin olması bölgesel bir din olduğunu açıklar.
      ···
      1. 1.
        +2
        Yaa. "Kutsal olabilecek birçok şey varken" sadece Arabistan 'da yer alan Kabe ve Hacerül Esved taşı, islamiyet' in de bölgesel bir din olduğunu kanıtlar nitelikte değil mi..?
        ···
   tümünü göster