/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +8
    bakın arkadaşlar.
    enflasyon oranı %20 üzeri değil %20 nin çok çok üzerinde bir rakam var burada kimseyi bir duruma ikna etme derdi olamaz çünkü ikna olacak adam o gözlüğü takmaz bir kere.

    lakin yıllardır esnaflık yaparım, görünen köy de klavuz istemez sadece 1 işletmem de 10 kişi çalışıyor. toplam rakama vurursak 33 kişi kadar çalışanım var yazlık bir bölge de turizm ve gayrimenkul sektöründeyim alım gücü düştü. insanlar yatırım yapmıyor dolar ve euro yükseldiği zaman insanlar varını yokunu fiyatı ucuz zannettiği bilinçsiz bir yatırım yaparak değerlendirdi. insanları buna teşvik ettiler sen dolar euro biriktirip birikim yapmaya çalışırken devlet kendisi reklam filmleri hazırladı tahvil satmaya başladı faiz oranı ile en büyük tefecinin banka olduğunu söyleyen devlet tefeciliğe başladı. neden çünkü erkeklik yapıp dolar ve euro üzerinden siyaset yaparken unuttuğu bir şey vardı ekonomi.
    merkez bankası al sana diyerek tüm dolarları elinden çıkardı ne oldu ? euroları elinden çıkardı ne oldu olan ona şuna buna değil sana bana olur.

    rant piyasası cok hareketli yüz binlerce insanın arsası turizm bölgesinde 1/100000 ölçekli imarlı arsalar sit alanı ve ekolojik dengeyi koruma altında sit alanı ilan edildi bunlar arkada dönenler. bu ne demek devlet parsel parsel arsa aliyor demek rayiç bedeli 18 bin lira olan arsaları yani milletin 40-50 bin liraya aldığı arsayı 18 bin lira gibi bir rakama yada 15 bin lira gibi bir rakama milletten geri almak demek..

    gayrimenkul fiyatlarının her sene ortalama artış oranı da fiyatı da bellidir standart gider bu yıllardır da böyledir lakin.
    1+1 daireyi geçen sene 125 bin ila 180 bin bazında alan insanlar bu sene 200 bin liradan aşağı 1+1 daire bulamıyor turizm bölgelerin de bunun nedeni ne olabilir acaba? mantıklı bir yatırım olur mu müteahhit e bir şey söyleyemezsin çünkü o ne yapsın demirin parası dolar ve euro ile birlikte yükselmekte projesi mimarı elektriği suyu betonu işçisi sigortalar vergiler krediler..

    bir daireyi almak için 50 bin lira nakit paran var kalan meblağ ya kredi çekeceksin. 150 bin lira..
    evin fiyatı 200 bin.
    50 bini verdin.
    basit bir hesap ile belli olacak zaten ak koyun kara koyun
    150 bin lira konut kredisi çektin
    Aylık Taksit: 3.344,95 TL
    Faiz: 2,03 %
    Toplam Tutar: 403.121,50 TL
    10 yıl için geçerli fiyat.

    yani evin sana maliyeti 403 bin artı 50 bin lira.

    1 ay da 1 ilçe de sadece kapatan esnaf sayısı 196 ..
    81 il ve ilçeleri de baz al.

    televizyondan okuyup okuyup yazan çizen kahramanlık yapanlar meydanlarda bedava sucuk ekmek yiyip hülog diye çığırtkanlık yapanlar. evinde zeytin yok altında araban yok köprüye şak şak çekenler.

    gerçekleri görmek izlediğin haberlere göre olmuyor.
    fox izlersen memleket bitik.
    a haber izlersen her yer pespembe flu toz pembe bir yaşam var memleket kan ağlar çinde ki oyun havalarını izlersin.
    atv izlersen memleket süper
    star izlersen mükemmel
    kanal d izlersen motivasyon. her şey cok güzel gidiyor
    trt izlersen memleket on numara..
    önce düşünce özgürlüğü alındı insanlardan
    sonra yayın organlarının düşünce özgürlüğü alındı.
    tek adam tek devlet tek millet diye diye saltanat sağlandı.
    seçim siyasi bir eylem olmadı. böyle bir tabir var bir de çoluk çocuk kandırır gibi.

    neyse yazacak çok şey varda

    esen kalın
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Helal lan amk
      ···
   tümünü göster