/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +4
    insanlar sürekli sorar,'isa ben tanrıyım' cümlesini nerede söyledi?isa açık açık ben Tanrıyım demedi, incili okuyan dostlarımız bilir ki
    isa sürekli olarak dolaylı ve benzetmeli anlatım yapar. Gelin bir bakalım.

    Matthew 7:21-23:
    Bana, ‘Ya Rab, ya Rab!’ diye seslenen herkes Göklerin Egemenliği’ne girmeyecek. Ancak göklerdeki Babam’ın isteğini yerine getiren girecektir. O gün birçokları bana diyecek ki, ‘Ya Rab, ya Rab! Biz senin adınla peygamberlik etmedik mi? Senin adınla cinler kovmadık mı? Senin adınla birçok mucize yapmadık mı?O zaman ben de onlara açıkça, ‘Sizi hiç tanımadım, uzak durun benden, ey kötülük yapanlar!’ diyeceğim.”

    isa burada açıkça kendisine 'Ya Rab' diye seslenen herkesin göklerin egemenliğine giremeyeceğini belirtmiş. Fakat öneml bir nokta mevcut. Kendisine 'Ya Rab' diye seslenen kimsenin giremeyeceğini söylememiş ve bunu söylemenin yanlış olduğunu belirtmemiş. Kendisine 'Ya Rab' diyerek seslenen kişilere karşı bir karşıt görüşü bulunmuyor. Herhangi bir kişi bizzat size 'Ey Tanrım' diye seslendiğinde buna karşı çıkmıyorsanız kabul ettiğiniz anldıbına gelir. Yeni ahitte isanın baba ile bir olduğunu belirttiği başka ayetlerde mevcut fakat bunlar gerek metafor gerek mecaz olarak başka yerlere çekiliyor.Bu ayet ile ilgili başka bir yorumu olan var ise(gerek contexten yola çıkarak, gerek metafor olduğunu iddia ederek)yazabilir.
    ···
   tümünü göster