/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +63 -10
    çok derin düşüncelere kapıldım gerçekten bi insan evladı olarak bu dünya üzerinde çoğumuzun boş işlerle yaşamımızı sürdürdüğümüz kanısına vardım . filmi bilmeyenler için filmin başında dünya yaşanmaz bir hale geliyor ve dünyayı insan ırkı olarak terk etmemiz ve başka yaşanılabilir bir gezegende koloni kurmamız gerekiyor insan ırkının devamı için.

    bu tabi ki bir bilim kurgu filmi ancak bunun gerçekleştiğini varsayalım şuan , dünya yaşanmaz bir hale geliyor ve başka bir gezegen de koloni kurabilecek teknolojimiz yok bunun gerçekleşeğini bilseydik sonumuzun böyle geleceğini bilseydik şuan yaptığımız çoğu şeyi yapar mıydık insanları ırkına göre ayırmak , veya dinine veya herhangi bi seçimine göre ayırır mıydık yine de ? Türklük için ölürüm almanlık için ölürüm amerikanlık için ölürüm öldürürüm der miydi insanlar ? insanlara doğuştan getirdikleri bi takım özellikler yüzünden yinede nefret besler miydik ? 1. ve 2 . dünya savaşları olur muydu ?

    yada tüm insanları alman türk amerikan italyan afrikalı diye ayırmaz da sadece insan olarak mı adlandırırdık. ister inanın ister inanmayın ama bu bir gerçek milliyet vatan bayrak din gibi kutsal saydığımız şeyler malesef insanlığı geri zütürüyor kim bilir belki sonumuzu bile getirebilir .

    insanlığın iyiliği için geleceği için tüm dünyanın tek bir ülkeden oluşmasını kabul ederdim ama bu tek ülkenin insanları daha kolay yönetmek için araç olmuyacağını , gerçekten insanlığın ileri gitmesine vesile olacağını bilseydim
    ···
   tümünü göster