/i/Devlet

  1. 1.
    +1
    Kalkınmanın yolunu buldum panpalar. Millet internet kafeleri. Devlet paraya acımayacak gerekli donanımlarla bu kafeleri açacak. Gtx 1060 i7 144 hz monitör kıyacak paralara. internet kafe nesli evde yeterli donanımı olmayan çocuklara devlet olarak kodlama eğitimi karşılığı saatler verilecek(Başarımlarına göre belli zaman aralığı Pubg oynama hakkı mesela). Özellikle fakir ama gururlu ailelerin yaşadığı yerlere açılacak bu kafeler.

    Çocuklar bir yandan yazılım öğrenirken bir yandan da asla ulaşamayacakları oyunları düzenli olarak oynamaya başlayacaklar. Oynadıkları oyunlar bağımlılık yaptıkça kodlamada yeni ve daha zorlu başarımlara ulaşmaları gerekecek.

    Bu şekilde yazılımcı bir neslimiz olacak aralarında parlak fikirli gençler ortaya çıkaracakları applerle ülkeye maliyetsiz döviz kazandıracak, fakat bu kazançlar devletin millet kafeleri yatırımını anca dengeleyecek. Önemli kısım burada başlıyor:
    -Bu nesilin içinden dahi yazılımcılar çıkacak üniversitelerini özellikle Amerika ve Çinde okuyacaklar. Biliyorsunuz ki Amerikadaki yazılım şirketlerinin büyük büyük bir çoğunluğu Hintli. Onlarda da bir şekilde bir software jenerasyonu dalgası oluşturmuş olmalı.

    işte biz de yeni bir dalga yollayacağiz. Waves of Turks software. Parlak zekalı bu neslimiz daha sonra silikon vadisindeki şirketlerde önemli pozisyonlara gelecek ne kadar çok genç o kadar yüksek pozisyon ihtimali demek. işte bu gençlerimiz bu büyük şirketlerini bir kaç nesil sonrası Ceoları olacaklar. Daha sonrasında bu milyar dolarlık şirketleri cennet ülkemiz Türkiyeye el atından peşkeş çekecekler. Büyük yatırımlarla Türkiyedeki startupları destekleyecekler.

    Ve en sonunda kalkınmış olacağız.
    ···
   tümünü göster