/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    0
    @caylak yakuza @hakikibal ikiniz de söylediklerinizde haklısınız arkadaşlar ama etkisi azaltılmış bir nükleer bombanın bile belli bir süreye kadar havada asılı kalan partikülleri oluyormuş. internetten bir araştırma yaptım yaptığınız yorumlar üzerine. Sonuç olarak kullanılan maddenin ışıma etkisi radyasyon etkisi ve yayılımı “hangi koşulda olursa olsun” engellenemiyormuş...

    Yer altını vuran taktik nükleer toprağa zarar verdiğinden o bölgede bulunan canlı hayatı yok ediyor. Fakat ben 2015 yılında meydana gelen patlamanın olduğu yere google earth pro ile baktığımda 3 sene içerisinde tekrar yapılandığını gördüm. Yeşil alanlar ve yeni tesisler kurulmuş olarak gösteriyor. Bu noktada patlamnın nükleer bir deneme olmayacağı yönündeki fikrim hala sabittir.

    Not: Verdiğim kaynak ilk ingiliz basınına aitti. Çin kaynaklı olsaydı belki olayı ört bas etmeye çalışıyorlar derdim ama ingilizler’in kaynağı doğruları yazar diye düşünüyorum... amerikan basınında da olay kimyasal patlama olduğu yönünde. amerika sevmez çini, böyle bir deneyi yapacak olsaydı Çin dünyada ilk amerika zıplardı olaya diye düşünüyoum.
    ···
   tümünü göster