/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +9 -1
    *Abd yıllardır kürtleri Türkiye üzerinden bir devlet kurmaları yani Türkiye yi bölmeleri için destekliyor.

    • Çeşitli Avrupalı devletler aynı şekilde kürtleri destekliyor.

    • Abd ışidi destekleyerek dünya da geniş kapsamlı bir terör ağı kurdu. Böylece Türkiye ye kürt eli ile uyguladığı baskıyı dünya üzeride ki herhangi bir devlete uygulayabilecek konuma gelecekti.

    • Işid bahanesi ile bölünmüş olan suriyede , kuzeyde bulunan kürtleri(pkkyı) destekleyerek ,gerek silah ve eğitim gerekse siyaset bilimi olarak taktikler verdi, isim değişmesi felan. Şuanda pkk nın elinde bizim zamanında para verip almak istediğimiz fakat abd nin bize satmadığı silahlar mevcut.

    • Suriye nin kuzeyinden kürt devleti kurmaya çalışıyorlar . Uzun süredir rusya güdümünde olan suriye parçalandı, abd bu fırsatı kaçırmayarak hemen kuzeydeki petrole çömek için hamleler yaptı. Orada bir devlet kururularak kuzey suriye petrolü akdeniz üzerinden dünyaya (abdye) satılacak.

    • Merkel in kürt özgürlük savaşçıları yenidoğan çocuklarınamilanismini verdikleri için gurur duyuyorumdiye bir sözü vardır. Milan fransız-alman ortak yapımı bir tanksavar füzedir.

    • Şuanda tutuklu olan papaz brunson'ın mitin takibine takılması ve ardından tutuklanması olayı var. Gerek kürtleri ayaklandırma çabaları olsun gerek 15 temmuz da olsun bir ton ajanlık faaliyeti çıktığından dolayı tutuklandı. Ardından abd nin yavaştan sertleşen ve en son masum din adamı brunson ı evine abd ye hemen yollamazsanız çok ciddi yaptırımlar ile karşılaşacaksınız diye açık tehtit niteliğinde açıklamaları var.

    Bunlar tamamen gündemdeki şeyler , yakın zamanda ki şeyler.

    Atatürk kendinden daha güçlü ülkeler ile ittifakı doğru bulmuyordu . O bunu güçlü devletin koruması karşılığı kuklası olmayı kabul etmek olarak görüyordu. Aslına bakarsanız bu doğanın kanunu gibi birşey. Birde bizim halimize bakın. 1945'ten beri adamları zütümüze sokuyoruz , şimdi hangi pozisyondan gibeceklerine kendileri kara veriyorlar.

    zütü taklu yunanın bile Megali Idea diye bir ulasıl amacı var. Türkiye nin yok dıbına koyim ya . Ha bu sene pkk bitsin , ha bu sene fetö bitsin , ha bu sene başörtüsü tartışalım, gideyimde şortlu kadın döveyim , şu dıbına koydumun yobazına gibtir git arabistana diyeyimde haddini bildireyim . Olum harbi aptalsınız ya . Bilerek mi yapıyosunuz anlamıyorum ki . Bir dönün etrafınıza bakın bide dünya ya bakına dıbına koyim . Kim ulan bizim dostumuz . Sen ne kadar ay türklük diye bir şey mi kaldı yahu , dünya globalleşiyor ırk tabiri diye birşey kalmadı desende avrupada pasaportunda ay yıldızı gören sana her türlü muallakliği yapacak , sen ne kadar kabul etmesen bile sen Türksün ve bunun bedelini onların gözünde ödemelisin . Şimdi dolar 6.40 olmuş euro bilmem ne . Ülke batıyor , yaşam kalitemiz düşüyor. Tüm bunlar olurken sınırımızda burnumuzun dibinde yeni siyasal güçler oluşturulmaya çalışılıyor. 10bin km öteden bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden sözde bir müttefike sahibiz. Bilmiyorum Türk bilmiyorum. Sen kendini kabul etmedikçe , kendi halkından olan adamı inancından ötürü yobaz diye yaftalamaktan vazgeçmedikçe , başörtüsü takmayan , dövmeli uzun saçlı insanları dinsiz diye itham etmekten vazgeçmedikçe , kısacası düşmana karşı birlik olmadıkça bizden bir gib olmaz. Bilmiyorum Türk bunu ne zaman anlayacaksın ? Sanırım Amerikan Deniz Kuvvetleri izmir'den ülkene akın akın geldiğinde anlarsın , Yada 10 Bin km öteden metropol şehirlerinden birisi balistik füze ile vurulduğunda anlarsın ha ne dersin . Neyse, günaydın TÜRK ne diyeyim ?
    ···
   tümünü göster