/i/Devlet

  1. 1.
    +4 -4
    kardeşim senin din dediğin şeyde ergenlik denilen zamandan itibaren sorumluluklar başlıyor ki ergenlik yaşı günümüzde kızlarda 8-10 erkeklerde 10-12 ye kadar geriledi. özellikle müslümanların çoğunluk olduğu bir toplumda din derslerini müfredattan kaldırmak 6-8 yıllık bilgisizlik demektir ayrıca asıl aile tarafından öğretilirse sürekli kulaktan dolma bilgiler yüzünden din apayrı bir noktaya gelir ve bu insan ahlakını çok farklı şekilde etkile adam 40 yaşında bunca zaman boşuna ailesi öyle öğrettiği için bir davranışı yapıyor bir duruma gelebilir veya güneydoğu bölgesinde kan davaları cihat gibi dinin en önemli olgularını istismar ederek meşrulaştırılabilir o toplumda vb. vb. bu yüzden sırf şu dinci veya dinci gibi gözüken insanlara olan kininiz yüzünden islama bu kadar karşı olmayın dindar kişi doğru bilse de bilmese de maneviyatı yüksek değerlerine sahip çıkan vatanına bağlı kişidir bizim yapmamız gereken bunun suistimal edilmesini engellemek ve doğru öğretiyi sağlamak. günümüzde diyanet de hükümet adına bazı saptırmalar yapıyor olabilir ama yine bunu engellemek bizim elimizde. inanmıyor olman aydınlandığın ve diğer inanan kişilerin salak olduğu anldıbına gelmiyor bunu ölümü yaşamadığın ve hesaplaşma gününe gelmediğin sürece bilemezsin bu yüzden inanmıyorsan saygı duy kavramı vardır. ve karşındakinin saygısızlığı senin de saygı göstermemeni gerektirmiyor unutma.
    ···
    1. 1.
      +3
      Dostum söyler misin o 6-8 yilda ne ögretildi sana din adına. Toplasan 1 haftada öğrenirsin o bilgileri. Bir insanın saygılı, sevgili ve Ahlaklı olması için din olmasina gerek yok. Yani bu düşünce epey saçma din olmazsa ahlak olmaz düşüncesi. Ben ateistim neden fidanlar dikiyorum, neden hayvanları besliyorum, neden Dünyaya değer veriyorum, neden denizlere plastik atmıyorum, neden yardıma muhtaç insanlara yardım ediyorum, engellire engelsiz ve yaşanabilir bir dünya yaratmak için çalişıyorum ve tüm ateist arkadaşlarım böyle. Ben herkese saygılıyım dostum endişen olmasın.
      ···
    2. 2.
      0
      ahlakı dine bağlamıyorum müslüman toplumda kulaktan dolma birlgilerle yapılan öğretiler ahlakı çok kötü etkiler eveensel ahlak kurallarına uydugun sürece dindar ol ateist ol bir önemi yok toplum açısından. 6-8 yıldaki sorumlulukları müslüman olduğu halde yerine getirmemiş olucak o 6-8 yılı atlamadan öğrenirse tercihini yapar ve inandığı şeye göre din sorumluluğunu yerine getirir ya da inanmaz getirmez.
      ···
    3. 3.
      0
      1 haftada kimden öğreneceksin peki sivri zekâlı arkadaşım? Annende babandan mı yoksa tarikatçı şeyhlerden, camii hocalarından mı? :D Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi hocası sana bilgiyi en doğru şekilde sunacak işte neyin kafası aq. Sen ateist olarak doğmadın, sen de ateist oluncaya kadar müslümandın ve dinin ahlakından belli başlı şeyler alıp üzerine koydun, bunu inkâr edemezsin. Ama sana hiçbir şekilde dini ahlak öğretilmeseydi yine de böyle olacak mıydın? Muamma...
      ···
    4. 4.
      0
      inanması demek din sorumluluğunu yerine getireceği anldıbını taşımaz. inanıyorum ama getirmiyorum. :D
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster