/i/Tespit

  1. 1.
    +1 -2
    Şu Konya konusuna açıklık getirmek istiyorum

    Arkadaşlar ben hemen hemen türkiyenin tüm büyük şehirlerini gezdim gördüm insanlarını az çok biliyorum kendim aslen artvinliyim zaten velhasıl kelam değinmek istediğim konu hep karalanan gerek insanlarına gerek geçmişine laf atılan şehir Konya

    Ben oraya daha geçen sene gittim 2 haftaya yakın kaldım insanlarını, esnafını tanıdım kültürel mirasları teker teker gördüm size şimdi bunları anlatıcam ki aklınızda bi fikir kalsın.

    insanları gayet cana yakındır öyle istanbuldaki bursadaki gibi kimse birbirine saygısızlık yapmaz tamam biraz dindar olabilirler ama sizin çomar diye aşağıladığınız tipten insanlar değiller her türden insan var açığı da kapalısı da ve öyle batıdaki gibi millet açık kadınlara yiyecek gibi bakmıyor hatta bacı muamelesi görüyorlar bu çok güzel birşey yani kısaca insanları gayet temiz kalpli yardımsever iyi insanlardır.

    Şimdi esnafından bahsedeyim oo turist gelmiş geçireyim şuna hesabı yok orda yine saygılı insanlar

    Trafikte kimse avaz avaz korna çalmıyor yayalara saygıda kusursuzlar.

    Birde başıma gelen bi olayı anlatayım taksi çağırdım konyadaki kelebek vadisinden silleye gidecektim yanımda yeterli nakit yoktu taksiyi aradım adamla anlaştık yaktığı benzin fiyatının yarısına zütürdü beni oraya sirf gezeyim göreyim diye yani o kadar iyi insanlar sizin aşağıladığınız gibi insanlar değiller o taksici dayıyla beraber gezmiştik silleyi anlatmıştı tarihini falan.

    Bide şu Mevlana konusuna değineyim onu aşağılık sözlerle suçlayanlar açık ve net aptaldır. Tüm dünyanın bildiği büyük bir adamdır evliyadır fakat bizim bazı aptal bireylerimiz onu suçluyor ve birşey bilmiyordur medyanın oyununa gelmiştir dediğim gibi mevlevi değilim hatta namaz bile cumadan cumaya kılarım.

    Size anlatmak istediğim kültürel değerlere laf ettirmeyin bu ülke hepimizin her karışı bizimdir burda türk kürt laz çerkez olmanın önemi yok önemli olan vatan aşkıdır Türkiye Cumhuriyeti\\\\\\\'nin itibarını ayaklar altına almayınız hadi eyvallah...
    ···
   tümünü göster