/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +254 -14
    Televizyonlarda peşpeşe taciz, hayvan yaralama olayları yayınlanıp durmasının tek bir açıklaması var: idam için zemin hazırlanmaktadır. Bir şeyi haberlerde sürekli yayınlayarak olayı çözmüyorsunuz. Olayları devlet hissettirmeden çözer, normali budur.

    Ama günümüzde aynı skolastik avrupalısı gibi elinde kesici aletlerle sokakta ölüm isteyen, düşünmeyen sorgulamayan sadece öfke ve duygusuyla hareket eden, kolay yönlendirilebilir ve gaza getirilebilir toplum isteniyor.

    Türkiye'de idam darbe dönemlerinde ve devlet kontrolünde gerçekleşmiştir genel olarak. Fakat şu an ki farkı halk tarafından istendirilmeye çalışılmasıdır. Eğer korkutuculuk yeterli olsaydı hapiste gayet korkutucudur merak etmeyin.

    Bataklıkta eğer sinek sorunu varsa sinekleri öldürerek sorunu çözemezsiniz. Bataklığı kurutmanız gerekir. Benim derdim suçluların cezasız kalmasi değildir. Evet durduk yere cinayet işleyen kişinin cezası net ölümdür. Ama bunun ülkemizde doğru uygulanamayacağına inanıyorum.

    Asıl sorun her şeyin birbir gelmesidir. Bugün sokakta yürürken herhangi bir kadın " bu bana dokundu" diye iftira atsa sizi gözünü kırpmadan linç edecek insanlarla yaşıyoruz. Ve ufak bir pundun da millet hemen gaza getirilecek, mahkemelerin önünde "idam" diye bağrılıp baskı yapılacak ve duygularla yönetilen ülkeye dönüşeceğiz.

    Benim isteğim konunun uzmanları bir araya gelip önümüzdeki 50 yılı düşünerek detaylı bir karşılaştırmalı ve istatistikli rapor hazırlamasıdır
    ···
   tümünü göster