/i/Devlet

  1. 1.
    -1
    Ne lan bu araplara bu kadar kin kustuğunuz. Sırf ülkemize aldık diye kudurdunuz. Aralarında 2-3 şerefsiz buldunuz suçu hepsinin üstüne atdınız.
    Cahil Arap diyorsun ama o zamanda o kadar bilgin vardı. Gökbilimi,tıp, matematik diğer bütün ilimlerden bizden üstündüler.
    ···
    1. 1.
      -1
      he yarrağam he. türk ilminin yok olmasını sağlayan da bu islam değilmi. şamanların binlerce yıl topladığı tıp piskoloji ve astroloji kayıtları türkler müslüman olunca yok oldu gitti. neden islamda şamanlar kafir. ayrıca şamanlar hak etmeyene bilgi vermez sır saklarlar. bu nedenle o kadar şaman bilgisi yok olup gitti. güneş tutulması takvimi ve( birçok toplum güneş tanrısına taptığından. türkler hariç türk güneş tanrısına tapmaz. güneş tutulması sırasında ölümüne korkardı. yani savaş için iyi zaman. ) bir çok şaman tıbbı da yok oldu gitti. ilk piskoloklar şamanlardır. bir çok akıl rahatsızlığını tedavi ettikleri söylenir.
      ···
    2. 2.
      0
      Türklerin o ilmi kaybetmesinin sebebi göç etmeleri değil de islama girmeleri yani hah * komik. islama bu kadar düşman olma. Kafan tak çukurundan çıkmaz yoksa. Fazlada turancı şarkı dinleme git sütünü iç sen.
      ···
   tümünü göster