/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +4 -1
    yalanı hastalık haline getiren mitomani ler var birde attıkları yalan ile ülkeler savaşır o derece kendileri de inanıyor bu da çok tehlikeli bunun farkına da varmak lazım. bunun ile ilgili bir hikaye yazacağım buraya birazdan

    işlerim gereği yurt dışına sık sık seyahat yaparım belirli bir kesim olarak ingiltere de de tanş olduğum bir kuaför dükkanı var samimiyetim gerçekten cok aşırı normal samimi bir arkadaş.

    Türkiye de Antalya da tatil yapıyorum, bir arkadaşım ile karşılaştım selahattin adında bana dedi bir iş var çok büyük bir kazancı var ama ingiltere de hiç arkadaşımız yok sen çok sık seyahat ediyorsun yapacağın iş çok basit bir alacağımız var para aktaramıyorlar bizim hesaplar blokeli falan filan gibi bir çok şey söyledi 350 bin dolar paradan bahsediliyor buradan bana 100 bin tl vereceğini söyledi ihtiyacım yok ama gerçekten sadece gidilip alinacağı için taş atıp kolunun yorulmayacağı bir iş 100 bin lirada bir kazancı var göz ardı edilmez tabi ki de ben gitmem ama oradan bir kuaför arkadaşı yönlendireyim alsın parayı transfer etsin dedim, süper olur dedi akşam saat 6 da buluşturacağız akşam saat 6 oldu arkadaş otele gitti ingiltere de ve orada ki adam çıkmış bana burada ki arkadaşım diyor ki beklesin orada gelecek falan filan bir ton şey. bende aradım arkadaşı kardeşim , bütün zararını ziyanını bugün için olan ben karşılayacağım orada bekle adam gelene kadar dedim. o da tamam diyerek bekledi ve adam geldiğin de ne parası kim ben tanımıyorum öyle birini diye cevap veren bir insan ile karşı karşıya kaldı arkadaş.

    durduk yere bir insan bu yalanı neden atar ?
    çünkü kendini önemli hissettirme hastalığı mitomani yalanın en dip noktası ve çok tehlikeli bir rahatsızlık çocuğu az sıkıştırdım ve dediği kelime şu

    "ya öyle bir şey yoktu diyemedim de "

    peki neden böyle bir şey deme gereği duydun ? durduk yere diye sorduğum da

    "bugün kalacak yerim yoktu eşlik etmek istedim"

    e direk bunu söyleseydin hayır mı diyecektin.

    " yok demezdin de ne bileyim işte kardeşim "

    yani yalan bir ton yalan doğurabiliyor ve içinden çıkılmaz bir kaoasa dönüşebiliyor onun için mitomani hastalığına gerçekten dikkat etmek gerekir çevrenizde yakınınız da böyle insanlar varsa gerçekten uyarın ve dikkatli olun çünkü bir insanı rezil de eder vezir de eder.

    (bkz: bot maverrick) arkadaşımızın entry'de belirttiği bir yazıdan alıntı veriyorum şimdide

    Mitomaniye değinmen gayet iyi oldu . Mitoman bi arkadaşım vardı rahmetli oldu gerçi çoğu kişi zıttı ama onun hastalığının olduğunu bilmedikleri için bi gün rakı masasında göğsüne bi şarjörü boşaltmışlar aynı tavsiyelerden bi baslardi misal anlatmaya abi internet cafede deli para var yok abi bu arazi cok degerlenir felan bi adam sirf bu tavsiyelere inanıp 450.000 liralık dükkan açtı battı sonra da ben bunu söylemedim diyip adamı iyice çılgına çevirmiş bi gece rakı içerken konu gene açılınca sarhoş kafayla takır takır dizmiş mermiyi. Bu arada mitomanlarda yalan üzeri telaşlanma vücutta kasılma veya terleme gibi vs vs durumlar görülmediği için yalan makinesinden geçebiliyorlar.

    LÜTFEN ARKADAŞLAR MiTOMANi HASTASI OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ ARKADAŞLARINIZ VARSA BU KONUDA DUYARLI OLALIM.
    ···
   tümünü göster