/i/Tespit

  1. 1.
    +1 -3
    Bende yurtdışında yaşıyorum ve bende oy kullandım. Bu ne kadar senin hakkın ise benimde hakkım. Sonuç olarak bende Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Vatanımızı emin ol sizlerden daha çok seviyoruz. Böyle konuşup yurtdışında eğitim almak için biryerlerini yırtanlar ne olacak? Çok mu vatan sever? Bırak bu işleri bizler vatanımızı milletimizi çok seviyoruz ayrıca sizlerden daha çok çalışıyoruz emin ol buna. Bu arada kimin kime oy vereceğini bilemezsin genelleme yapma ben vermedim mesela *
    ···
    1. 1.
      0
      Peki almanyada yaşayıp tayibe verdik diyenler ? Madem çok seviyorlar gelsinler buraya . Olan bize oluyor .
      ···
      1. 1.
        +1
        Herkesin demokratik seçimi yapacak bir şey yok .. adam bana demirtaşa verdim dese de bir şey yapamam sonuçta hakkı. Ama uzakta yaşayıp birilerinin geleceği ile oynamak tabi o da var.
        ···
    2. 2.
      -1
      peki hiç düşündün mü bu kadar türkün ne işi var almanyada diye? ben almanyada doğdum burada yaşamayı ben seçmedim. benim deden 15 yaşında geldi almanyaya 15!!! bir kelime almancası yok köyünden kalkıyor almanyaya GEZMEYE DEĞiL HAFTANIN 7 GÜNÜ, GÜNDE 8 SAAT iNŞAATLARDA ÇALIŞMAYA GELiYOR. peki niye macera olsun diye mi? acından ölüyorlardı o yüzden. o zamanlar da chp iktidardaydı. şimdi ne yapmamı istiyorsun benden? kalkıp dedemi acından öldüren, beni burada yaşamaya mahkum eden chp ye oy vermemi mi bekliyorsun gerçekten?

      açık konuşayım türkiyede olup bitenler gibimde bile değil, ben bana gelen hizmete bakarım. ak partiden önce almanyanın başkenti berlinde bir konsolosluk binamız bile yoktu. arazimiz vardı ama bina dikmek için izin çıkaramıyordu koskoca türkiye cumhuriyeti(?). bu arada hatırlatayım iktidarda bülent ecevit var hani chp kökenli olan sen şimdi bilmezsin yaşdan ötürü. pasaport işlemleri vs. için daire kiralamışlardı sizin chpliler. bir bekleme salonu bile yok karda kışda sokakta bekliyorduk hayvan gibi. gelen geçen almanlar kıçlarıyla gülüyorlardı.
      insan yerine koyulmuyorduk
      sonra ak parti seçildi. güzel, geniş, ferah bir konsolosluk binası yaptı berline. bekleme süresi minimuma indi. 15 dakkada başit işlerini halledip çıkıyorsun.
      üstüne de berlinin en güzel yapılarından biri büyükelçilik binasını yaptı.

      büyükelçilik binası(şu asalete bak)
      http://www.imgim.com/ext_gral_night[1].jpg

      konsolosluk binası:
      http://imgim.com/image/tu..._konsulat_20101030034.jpg
      ···
      1. 1.
        0
        Reis sen tipik bir akparti seçmenisin. Ülkenin refah seviyesini diktiği binalar ile ölçüyorsun. 15dk da ne işlemi bu hemde berlinde? Benim yaşadığım şehirde en basit kimlik değiştirme olayında bile saatlerce bekliyoruz. Hani kötülemek değil amacım ama bizim aldığımız hizmetler hiç de öyle ahım şahım değil üstelik herşey €€€. Türkiye cumhuriyetinin konsolosluk binası var diye akp ye oy veriyorsan helal olsun. Açık açık demissin zaten olan biten umrumda değil aldığım hizmete (binalara) bakarım diye. Tipik bir akp seçmeni cevabı..
        ···
      2. 2.
        0
        ülkenin refah seviyesini diktiği binlarla ölçmüyorum, dediğim gibi ülkenin refah seviyesi unrumda değil, benim için önemli olan almanyanın refah seviyesi sonuçta burada yaşıyorum.
        benim demek istediğim eğer bir oy hakkım varsa ve bir karar vermek zorunda isem, beni ilgilendiren hizmetlere, vaadlere bakarım. chp nin gurbetçilere verdiği bir şey var mı? yok. vaatleri var mı? yok. ak partinin gurbetçilere yönelik icraatları var mı? var önceki entryde saydığım şeyler ve daha fazlası (bedelli askerlik ücretinin düşürülmesi, mavi kart gurbetçiysen ne işe yaradığını bilirsin vs.)
        herşeyi geçtim, eğer bugün oy verebiliyorsam bu bile akpartinin icraatı. en azından insan yerine koyuluyoruz.
        ayrıca herşey € demişsin türk lirasıylamı ödemeyi düşünüyordun onu da anlamadım.
        tipik bir akpli olsam yol yaptı derdim, ama kullanmadığım yollar için oy vermiyorum. işime yarayan, hayatımı kolaylaştıran hizmetler için oy veriyorum. bu da benim en doğal hakkım
        ···
   tümünü göster