/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    0
    Bilmek icin inanmak sart deildir at yarra ne salliyon
    ···
    1. 1.
      0
      Bunun ne anlama geldiğini düşündün mü eşek büllüğü? 1 + 1 = 2 bilgidir. 1 artı 1 in 2 ettiğini biliyorum ama 2 ettiğine inanmıyorum diyebiliyor musun? Diyemiyorsun çünkü bu bir tutarsızlık. Bir agnostikte Tanrı'nın varlığı bilinemez diyor. Olay da burda zaten. Bilip bilmemen değil inanıp inanmaman burada kriter. Tanrının var olduğunu biliyorum ama ben olmadığına inanmıyorum demek ile tanrının var olmadığını biliyorum ama var olduğuna inanıyorum aynı derecede tutarsızdır. Tanrının var olup olmadığını bilmiyorum ama ben olduğuna veya olmadığına inanıyorum demek tutarlıdır.
      ···
    2. 2.
      0
      Kaldı ki iyi bir agnostiğin karşısına tanrıyı çıkartsan ve bu tanrıdır desen tanrının tanrılığını nasıl anlayıp bilgi haline getirecek? Cetvelle mi, termometreyle mi kontrol edecek? Adamın kafasına tanrı düşse bunun tanrı olduğunu tanrının tanımı gereği ispat edemeyecek ve bilgi olamayacak.
      ···
    3. 3.
      0
      1 arti 1 2 dir inaniyorum cok mantıklı dimi aq
      ···
    4. 4.
      0
      inanc biraz daha kisisel ben nie bildigim biseye inanc besliyim ki ben tanrinin var olduunu kesin bilsem inaniyorum demem tanri var derim
      ···
    5. 5.
      0
      inanc meselesi ile bilgiyi karıştırma ikisi ayni düzeyde gidebilir ama ikisi de birbirinden ayridir
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster