/i/Felsefe

filozofiya'ya inananların kafalarını açtıkları uhrevi altincidir.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 376.
    +7
    yaradana benzeyebilmek için ilk önce arzumuz yaradana yakınlaştıran arzular olmalı. dediğim gibi bu aşamaya gelmek için ilk önce maddesel hayattan tatmin olup sıkılmış olmak ve daha yüce birşeylerin arayışında olmak gerekiyor. yani kalpteki kıvılcımı olan veya kalpteki noktası uyanmış kişi olmak.

    Özgecil olarak işlev gören arzularımıza israil denir. israil kelimesi Yaşar–El kelimesinden türemiştir ve Yaratan’a Direk demektir – Yaratan’a yönlenmiş olan arzu. Kendisi için isteyen arzuların içinde olanlara da dünya milletleri denir.

    http://www.kabala.info.tr/imaj/ders3d031.jpg

    Peki israil denilenler kim? Kalbinde o kıvılcımı, Yaratan’ı arama ve gerçeği bulma arzusunu taşıyanlara israil ulusu denir (Tahmin ettiğiniz gibi bu dininizle ya da ailenizin diniyle ilgili bir şey değil – sadece o kişiyle ilgili ve tümüyle ruhani bir durum). Bu arzuyu taşıyan insanlar ışığı ilk alacaklar – kitaplarda da dediği gibi “Ben her kimi istersem ışığıma onu alırım”.
    ···
    1. 1.
      0
      tatmin olamayan toplum dışı insanların dini yönelimlerinin bi anlamı yok mu? dünyevi hazzo deneyimleyip sıkılmamış oldukları için
      ···
    2. 2.
      +1
      tatminse dinleri işe yaramış demektir kendileri üzerinde yani egolarına yetmis demektir ancak egosu dahada büyürse din egosunu tatmin etmemeye baslar
      ···
   tümünü göster