/i/Felsefe

filozofiya'ya inananların kafalarını açtıkları uhrevi altincidir.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 326.
    +5
    «Toprağı ateşten ayıracaksın, sübtil olanı kalın olandan ; bu büyük bir maharetle olmalı. Topraktan gökyüzüne çıkacak ve yeniden toprağa inecek , ve yukarıda ve aşağıda olanın gücünü alacak . Bununla bütün dünyanın zaferi senin olacak ; bunun için bütün karanlık senden uzaklaşacak.»

    Burada ise tanrının gücü olan enerjinin nasıl hükümdarı olunabileceğinin şartını anlatıyor, Toprağı ateşten , subtil(kalın) olanı inceden ayırmak demek ruhunu maddenin esaretinden kurtarman gerektiği anldıbına gelir. bu büyük bir maharetle olur çünkü insan için maharetli bir süreçle gerçekleşebilir.

    yukarıda ve aşağıda olanın gücü enerji ve maddenin gücüdür. Tanrısallığının farkına varmış insanın madde üzerinde kontrolü olanaklı olabilir.

    Aydınlandıktan sonra yine maddi aleme dönerek , maddeye hükmederek , yaşdıbına devam etmeli ve bu dünyada alacaklarını almalıdır. (Ölene kadar izdivaya çekilmek yok yani) Artık bundan sonraki hayatta , bu aşama bir kere geçildikten sonra karanlıklar uzak olur. insan tekrar gündelik yaşantısına döner ama gerçeğin farkında olarak...
    ···
   tümünü göster