/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 126.
    +2
    2-) iradenin gücü ve nefis terbiyesi.

    Bu konu pozitif düşünmenin yanında önemli olan bir başka büyük konudur. Çünkü başarılı bir değişim ancak güçlü bir irade ve sağlam bir nefis sayesinde olur. Aksi taktirde bir çıkmaza sürükler, bir anlam karmaşası yaratır. Buda bırak iyi şeyler elde etmeyi elinizde olanları kaybetmene bile sebep olabilir kardeşim. Şunu da unutma, binanın temeli betondan ibaret değildir. Pozitif düşünceyi betona benzetirsek eğer, güçlü bir irade ile sağlam bir nefisi o binanın sağlam olabilmesi için dikilen o demirlere benzetmeliyiz. Binayı sağlam tutar o demirler depremlere karşı ayakta kalabilmesini sağlar. Ama beton olmazsa da bina olmaz. Özetle her başlık aslında anahtar bir yapı. Beraberlerken güçlüler.

    Önce kardeşim seni güzel yollardan alıkoyan birkaç durumu inceleyeceğiz. Hiçbir güzel şey zorluk çekilmeden, bazı şeylerden fedakarlık etmeden, bazı yolları aşmadan gerçekleşmez kardeşim. Başarı nazlı bir olgudur. Hemen gelmez öyle her isteyene, onu hak etmen için bekler bir süre. Peki başarının düşmanları nelerdir biz bu düşmanlarla nasıl başa çıkacağız?

    Başarının en zorlu düşmanı TEMBELLiK kardeşim. Tembelliği yenemeyen hiçbir şey elde edemez. Tembelliği tarif etmeme gerek yok kardeşim, onu zaten hepimiz biliriz. Tembellik çok sinsi bir düşmandır, sana ne zaman nasıl yaklaşacağını çok iyi bilir. Sürekli seni seninle çeliştirir, bir şeyleri ertelemekten her şeyi biriktirir hale gelir sonra bir yığın sorumluluk altında ezilmeni keyif ile izler tembellik.
    -Başarılı olup ne yapacaksın amk dünyayı mı kurtaracaksın?
    -Dünyaya bir kere geliyoruz dıbına sokayım bunlarla mı uğraşacağım?
    Ve türlü türlü erteleme sözleri ile giber atar hayatını.
    Tembellikten vazgeçmeye sabah uyanmak için kurduğun 30 tane alarmla başlıyoruz kardeşim. Erteleme işini iptal etmek için bir yerden başlaman lazım. Alarmını kalkmak için ilk ve en son kurduğun alarmın ortasındaki saate kur ve ertelemeyi kapat. Bir alarm ve tek şans. Göreceksin ki kurduğun 30 tane alarmdan daha çok işe yarayacak.

    Başarının diğer düşmanı KÖTÜ ARKADAŞ ÇEVRESi dostum. Arkadaş dediğin adamı vezir de edeeeer rezil de. Kimlerdir bu kötü arkadaşlar? Hayatta hayesi olmayan insanlardır, boş gezenin boş kalfası insanlardır, sürekli bir şeylerden şikayetçi olup her şeyi eleştiren insanlardır, negatif insanlardır, içip sıçıp eylenmeyi maharet sanan insanlardır, bencil insanlardır, seni düşünmeyen insanlardır, yanında değerinin olmadığı insanlardır. Ne kadar benim arkadaşlarım kötü ama ben onlarla takılırken sınırımı biliyorum desen de, bu senin beyinle yaptığın savaş kardeşim, arkadaşlarının yaptığını beynin normalleştirdiği an yannanı yedin. Yalnız olmaktan korkma kardeşim. Kötü arkadaş çevren olacağına yalnız ol, ol ki bir şeylere adım atarken sana köstek atacak kimsen olmasın. Biz bu yazıyı okurken ve yazarken gözlem yetimizi çok kullanacağız. Bak kardeşim insanlara, iyi arkadaşa sahip insanlara bak, ne kadar mutlu olduklarını gör, hayatlarının boş olmadığını gör. Kötü arkadaş çevresi olan insanlara bak, yüzlerinin sürekli asık olduklarını fark et, oflayıp puflayıp hiçbir yannan yapmadıklarına şahitlik et. Kötü bir arkadaş çevresine sahipsen terk et paşam onları. Terk etmezsen boşuna gidecek 3-5 senelik dostluklar için 5 senelik hayat. Sen tek doğdun biraderim unutma ki o mezara da tek gireceksin. Ne kimse senle geldi ne de kimse seninle gidecek. Yalnızlık ilk başta zor gelir, ama alıştıktan sonra bırakamazsın, bu sefer insanlar boğmaya başlar seni. Ve şunu fark et ki güzel kardeşim bir yere gelmiş insanların birçoğu yalnızdır diğer kısmının da çok iyi bir arkadaş çevresi vardır.

    Başarının bir başka düşmanı KÖTÜ ÖRNEKTiR kardeşim. Hile ile şans ile hurda ile bir yere gelmiş insanlar başarılı değildir. Hayat güzel olabilir onlar için ama başarı değildir kardeşim. Namusunla, şerefinle bir yerlere gelmenin verdiği tad hiç ama hiçbir yerde yoktur. Ve Ali Fuat BAŞGiL’in de dediği gibi. Namusluluk insan vicdanı ile başbaşa kaldığı zaman ona verecek utandırıcı hesabı olmamak demektir.

    Evet kardeşim bu başarı yolumuzda bizi engelleyecek 3 tehlikeli düşman olan TEMBELLiK, KÖTÜ ARKADAŞ ÇEVRESi ve KÖTÜ ÖRNEKLERi açıklamış olduk. Bunların ne kadar sağlam düşmanlar olduğunu biraz düşünürsen anlayacaksın kardeşim ama korkma. Korkma ki, biz irade silahımız ile hepsinin üstesinden geleceğiz. Bu yola baş koyduk biz savaşçı kardeşlerim. Ölmek var dönmek yok!

    Şimdi gel gelelim irade nedir? Nasıl iradeli olunur?
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster