/i/İnanç

İnanç
  1. 101.
    +1
    ibrahim kardeşim öncelikle açtığın başlıktaki düşüncelerini güçlendirmek için bence oldukca gereksiz genellemelere ve tespitlere başvurmuşsun. Özellikle şu baba-sigara ve topuklu olayı. Bence bunlar üstüne biraz düşünürsen neden olduğunu sen de anlayacaksın. Anlayamadıysa lütfen belirt kendimce açıklamaya çalışayım.
    Bir ailenin çocuklarını kendi inançlarına göre yetiştirmesinin kötü olup olmadığı, o inancın çocuğa nasıl bir şekilde etki ettiği/edeceği, o inancın ne kadar doğru olup olmadığı ile orantılı olduğunu düşünüyorum. Yani biraz uç bir örnek vereceğim fakat diyelim ki doğuda doğmuş bir çocuğu ele alalım. Adamın birisi PKK-DHKPC destekcisi bir tip diyelim. Bu adam, bu çocuğu kendi ideolojilerini temel alıp, ilerde aynı şekilde bizim gözümüzde zararlı bir bireye dönüştürmeyecek mi? Böyle bir durumda ailenin kendi inandığı şeyler ile bir çocuğu yetiştirmesi doğru bir davranış olarak sayılabilir mi?
    Katılmadığın bir yer, sormak istediğin bir soru varsa merakla bekliyorum.
    ···
    1. 1.
      0
      siyasi yada ideolojik olarak bakarsak sana ve bana ters düşer ama normal olarak ebeveynlerin çocuklarını kendi inanışlarına ideolojilerine göre yetiştirmesi yanlış değil. Ki sigara ve topluklu örneği de aslında tam denk gelen örnekler diye düşünüyorum. Bakış açını genişletirsen anlayabilirsin diye düşünüyorum. Sormak istediğim sorular aslında ilk entryde sıralanmıştı geri kalanları cevaplamak istersen beklerim..
      ···
      1. 1.
        0
        Bence ebeveynlerin cocuklarini benimsedikleri ideolojiye gore yetistirmelerinin dogru olup olmadigi yukarida belirttigim gibi onun gelecegini nasil etkileyecegine gore degisir. Bunu kendimce netlestiriyorum.
        Topuklu olayi cok farkli bir ornek. Kucuk bir cocugun bir kac kez topuklu giymeye calismasi ile gunlerini-yillarini basortusu ile geciren bir kiz arasinda daglar kadar fark yok mu? Hangi haraket bir cocugun hayatini daha farkli etkiler?
        Ben bu basortu olaylarinin cogunlukla aile baskisi yuzunden cocuklara dayatildigini dusunuyorum. Yuzdeye vurup cevrendekileri incelersen bence sen de ayni seyi bulabilirsin. Hangi cocuk, genc kiz en dikkat cekmek istedigi bir donemde kapanip kendisini kisitlar ki? Kac tanesini bunun disina tutup kendi iradesi, istegi ile yapti diyebiliriz? Bence pek azi.
        Zamaninda babalarina karsi haklarini savunamamis adamlarin ise bir baskasinin hakkini savunmasinda ne zarar gorulebilir bunu da kestiremiyorum.
        ···
   tümünü göster