/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 201.
    +10
    Odama geçip yatağıma uzandım. Sonunda aylardır beklediğim gerçekleşmiş ve Meryem'i gibmiştim. Tarifi imkansız bir mutluluk duyuyordum. O gün okuldan sonra direkt eve gelmesem Serhat’la gibiştiklerine şahit olamayacak ve bu durumda olmayacaktım. Demek kiMeryem'i gibmek benim alnıma yazılmıştı. 

    Kafamda düşünceler birbirini kovalıyordu. Kadın benimle resmen alay edecek, beni parmağında oynatacaktı ve bunun için kendini bana ellettirmeyi göze almıştı. Bunun onun için bir önemi yoktu, kendini ellettirmek kocasını aldatmanın yanında çıtır çerez misali kalıyordu. Sadece ellemekle kalacaktım, kapının önündeki gibi birden dudaklarına yapışacağımı hiç tahmin etmemişti. Böyle bir şey yapabileceğimi, buna cesaret edebileceğimi hiç düşünmemişti, ama olmuştu. zütünü bana ellettikten sonra benim bununla yetineceğimi, buna razı olacağımı düşünmekle hata etmişti. Hele Serhat'la yediği takların önüne koyulacağını hiç ama hiç düşünmemişti. Bunun ikisi arasında bir sır olarak kalacağını sanmıştı, ama benim bu işe dahil olduğumu bilmiyordu. 

    Birkaç dakika geçti sessiz sedasız şekilde, ama sonra Meryem'in telefonla konuştuğunu anladım. Konuştuğu kocasıydı. “Bana bilet al, Sivas'a dönecem, burada kalmak istemiyorum. Hamit, beni deli etme, ben dönmek istiyorum, dediğimi yap!” diye yüksek sesle konuştuğunu işittim. Daha sonrasındaysa, “Bir kere de benim dediğimi yapsan ölür müsün, durmak istemiyorum burada daha fazla, sıkıldım. Hem oğlunla da geçinemiyorum, istanbul'a gelince bir haller oldu buna, kız arkadaş bulmuş kendine sabah akşamonunla, bana gibtir git dedi dün akşam!” diye daha yüksek perdeden çıkan konuşmasını kulağımı duvara dayamama gerek kalmadan rahatça duydum. 
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Bu sözlerinin ardındansa öfkeyle ve kegib kegib, “Senin işlerinin bitmesini mi bekleyecem ben burada... Bir kere de benim dediğimi yap... Olmaz, ben gitmek istiyorum... Hayır, Cemil'le konuşma, konuşup ne yapacaksın... Oğlun nasihat dinleyecek yaşı geçti artık anlasana... Bu gibtiğimin evinde kalmak istemiyorum, yerin dibinde zindan gibi, akşama kadar hapis gibi evin içindeyim... Hayır... Akrabalarıma falan gitmek istemiyorum ben... Kimse beni misafir etmek zorunda değil... Hayır, Serhat'ın yanında ne işim var benim... Karısıyla kavgalıyım bilmiyor musun... Ben dönmek istiyorum... Sivas'ta annenlere gitmem ben... Benim evim var, annen de ne işim var benim... Hayır olmaz... Beni evde tek tutmuyorsun, ama burada elin addıbının yanında tutuyorsun... Bu çocuk... Cemil'in ev arkadaşı... Rahatsız oluyorum ondan... Böyle garip garip bakıyor bana durmadan... Gözü devamlı üstümde... Rahatsız oluyorum... Yok öyle bir şey yapmadı, ama gözleri devamlı zütümde memelerimde... Hamit ben bilmiyor muyum nasıl giyineceğimi... Eşarbım devamlı başımda, üstümde pardesüm var... O bin gelince odaya giriyorum, kapıyı kilitliyorum... Cemil'e söylemedim bir şey, sen de sakın söyleme... Allah için sakın bak, ölümü gör... Hamit benim dediğimi yap, yoksa ben kendim bilet alıp binecem otobüse!” dediğini, adeta bağırdığını duydum. 

      Meryem'in telefonda beni kocasına şikayet ettiğini duyunca korkmadım dersem yalan olur. Şimdi kocası kalkıp beni ararsa ne diyecektim, yada adam çıkıp gelebilirdi Adana'dan. Belki de kendisi gelmez, durumu Serhat'a bildirir, Serhat'ta gelip benim ağzımı burnumu kırabilirdi. dıbına koyduğumun karısı hem kocasını aldatıyor, hem de yalanlar söylüyordu. Kocası evde olmadığı için pardesü giymiyordu eşarbı başında olsa bile. Ama ona başka türlü anlatıyordu. 
      ···
   tümünü göster