/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +5
    BigibLET |

    ingiltere'nin başbakanı David Cameron, 43 yaşında başbakan olmuştu. ilk başbakanlığında koalisyon hükümetiin başındaydı. Sonraki seçimde partisi tek başına iktidar oldu. Geçen yılın sonunda ingiltere'nin AB'den ayrılmaması yolunda tavır koyduğu halde, referandumdan %4 farkla ayrılık kararı çıkınca, referandum sabahı basın toplantısı yaptı. Başbakanlığı bırakacağını söyledi. Bıraktı da...
    Evinden başbakanlık ofisine bigibletle, başbakanlıktan meclise yaya gidiyordu.

    2012 yılında, o zamanın başkan Abdullah Gül ve eşi, Hollanda'yı ziyaret ediyor...
    Ziyaretin ikinci gününde Hollanda'nın başbakanlık konutunda, başbakan Mark Rutte bizimkilerin onuruna bir yemek daveti düzenliyor. Ziyaretle ilgili gündem maddeleri arasında "islamofobi" gibi başlıklar yer alsa da bizim dikkatimizi en çok, Mark Rutte'nin, makdıbına bigibletle gelişi çekiyor.

    Hatırlarsınız... AKP genel başkanı, Almanya'nın dışişleri bakanı için "senin yaşın kaç" diye kükremişti. 58 yaşında. Keyfi öyle isteyince bakanlığa biiskletle gidip geliyormuş.

    Yine 2012 yılıydı...
    AB'de görevli Türk delegeleri, bizim basını davet edip Avrupa turu attırıyordu. Danimarka'nın enerji bakanı, basın heyetimizi misafir etti. Ülkenin bakanlar kurulu, basınımıza komple sepetli bigibletleriyle poz verdikten sonra, enerji bakanı bir de çevre sevgisi, yenilenebilir enerji gibi konularda bigibletiyle nutuk çekmişti.

    Şunu belirtmek zorundayım:
    insanları, Mars'a gidenler ve gitmeyenler gibi sınıflandırmalara göre değerlendirmiyorum.
    Aşağılık pgibolojisiyle umutsuzluk saçan komünist palavracılardan da değilim.
    Siyasetçinin yerlisi gibi, yabancısının da yalanda ve popülizmde ustalaşmadan adam sayılmadığını biliyorum...

    Derdim, tekerlek sayısından medeniyet ölçüsü çıkarmak değil.

    Bizim siyaset erbabının da en az bu yabancılar kadar yalancı ve popülist olduğunu, ellerinden gelse, milletin gözünü boyamak için bigibletle değil eşşekle bile gezeceklerini düşünüyorum.

    Fakat;

    Ben bu heriflerin, bizimkiler kadar ölümd
    ···
   tümünü göster