/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +24 -5
    işte bir kendini bilmez liseli daha dinden dolayı savaş çıkacakmış. Savaşın ne demek olduğunu nelere mâl olduğunu bi öğren sonra başlık aç delikanlı. Ülkeler canı sıkılınca savaşa girmezler. hadi diyelim salak bi ülke liderinin başka ülkedeki dini değiştirme gibi bi hobisi var, sırf muallakliğine de olsa ülkesinin kaynağının cephanesinin tükenmesini azalmasını göze almaz böyle boş bir sebep için. Günümüzde savaşa girmenin iki başlıca nedeni olabilir 1 toprak kazanmak 2 savunmak
    ···
    1. 1.
      +1
      yav ne boş yapıyosun sen dıbına kodugum filistinde israilde yıllardır insanlar neden ölüyor sence. evet şu ana kadar din yüzünden çok büyük çaplı bi savaş çıkmadı ama bu çıkmayacağı anldıbına gelmiyor. dikkatli bakarsan çok uzun zamandır, 1. dünya savaşının bile öncesinden tasarlanmış bir senaryo var ve yavaş yavaş herşey uygulanıyor. Öyle canım sıkıldı dur şuna savaş açıyım devri yok. Zaten dediğin gibi ülkeler canı sıkılınca savaşa girseydi biz Rusya uçağını düşürdüğümüzde savaş çıkardı ya da kore ile amerika çoktan birbirlerine bomba yağdırmaya başlamışlardı dimi.. hiçbişey öyle anlık bir can sıkıntısına olmaz.

      Gerçekten yahudileri küçümsüyosunuz bu adamlar dünyayı yönetiyor. Biraz düşününce Hitler'in bir yahudi kuklası olması hiç de olağandışı gelmiyor. Yüzyıllardır Israil'in kurulması için uygun ortam hazırlanıyordu ve nitekim 2. dünya savaşından sonra bütün dünyanın mazlum gözüyle baktığı ve acıdığı Yahudilerin bir devleti oldu ve kurulduğunda Filistin'in yarısı kadar olan devlet şu anda Filistin'den daha büyük hala da işgalleri tam gaz devam ediyor.

      bundan 150-200 yıl sonra Tarih kitaplarını okuyanlar aslında her şeyin çok hızlı geliştiğini görecek ve bu adamlara kimsenin hiçbir karşılık vermemesine anlam veremeyecekler şaşıracaklar.
      ···
    2. 2.
      0
      ya da mesela sence gerçekten ortadoğudaki bu olağanüstü karışıklığın sebebi maksimum
      60-70 yıl ömrü kalmış petrol mü ?? Şüphesiz ordaki o bütün devletler bunu hepimizden iyi biliyor
      ···
    3. 3.
      +1
      hitlerin yahudi kuklası olduğuna inanan apaçık maldır. Komplo teorilerine inanmayı kesin aq.Kavgamı okumamış adam gelmiş burada Hitlere laf ediyor(Hitler sempatizanı değilim sadece objektif bakıyorum).Yahudiliğin de din ile uzaktan yakından bir alakası olmadığını da kavrayın artık.Bu 2000 yıllık bir yalan ve bu yalanı kullanarak ülkelerin ekonomilerini milletlerin güvenini yitirmeden ele geçirdiler. israil ise hiç bir zaman adıl hedef değildi. Asıl hedef Yahudi hakimiyetinde tek bir dünya devleti kurmaktı. israil sadece insanların gözlerini boyamak için atılmış bir hamleydi.Bu arada dinler için savaş çıkar. Fakat sebebi din olarak gösterilmek için çıkar. Yoksa bu devirde hiç bir savaşın asıl sebebi din değildir
      ···
    4. 4.
      0
      O zaten öyle bir din. Çok sıradışı inançları var

      Adamlar sorunlu
      ···
    5. 5.
      0
      He amk liselisi toprak kazanmak ve savunmak için savaş çıkar he , beyninin akını gibeyim ben senin. Gibtir git bu başlık altından.
      ···
    6. 6.
      0
      israil ve filistin savaşı'nın sebebi toprak panpa o yönde adama katılman lazımdı. Hitlerin bir yahudi köpeği olduğuna bende inanıyorum o kadar yahudiyi katlederek dünyadaki yahudileri bir tek yere toplamayı başardı. Ben bir savaş çıkacağına inanıyorum şu büyük islam savaşı kuranda geçen mehdi ile deccal arasında olacak olan abi herşey kuranda geçtiği gibi ilerliyor şaşırmadan duramıyorum.
      ···
      1. 1.
        0
        Evet ordaki savaşlar toprak sebepli ama o toprakları istemelerinin sebebi dinlerine bağlanıyor

        Biraz geniş açıdan bakmak lazım, aşama aşama gelişiyor herşey. Bir Israil devleti kurulması, bu devletin direk işgallere başlaması ve onların sahip olmaları gerektiğine inandıkları bütün topraklarda karışıklıklar, iç savaşlar yaşanması..

        Bütün bunları, Israilin ortadoğuya yayılmasının hazırlıkları olduğuna bağlamamak körlüktür
        ···
    7. 7.
      0
      toprak dedi amk orta çağdayız felan sanıyo heralde
      ···
    8. diğerleri 5
   tümünü göster