/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 26.
    -1
    1- ingilizce Dünya çapında bir dildir. Özellikle turistik anlamda yabancı kişilerin olduğu şehirlerde yabancı dil kullanılması olumlu ve medeni bir davranıştır.

    2- Yabancı ürünleri kullanmakla emperyalist yada gavur olmazsın , hangi ürün daha kaliteliyse ülke bakılmaksızın kullanılabilir , seçme hakkı vardır. Atatürk ün kurduğu fabrikaya gelince şu devirde yabancılara satılmamış kaç yer kaldı ki hala yerli ürün diyosun.

    3- Geçtiğin köprüler , otoyollar , ki bunlar senin benim vergilerimle yapılan yerler , hepsi yabancıların ve s*ke s*ke para ödüyosun , satılmamış kaç fabrika kalmış , telekom bile ki iletişim bir ülkenin her anlamda en önemli gereğidir o bile pis arapların iken hangi yerli malından bahsediyosun.

    Şimdi güzel kardeşim Amerika'lı Vinton Cerf in bulduğu YABANCI internetini kapat. Amerika 'lı Bill Gates 'in windos unu pc inden kaldır. Ve muhtemelen YABANCI malı olan telefon , tablet yada pc ni yerlisi ile değiştir. Ve varsa yada ileride alacaksan YERLi malı arabanı kapına çekte sonra millete ders ver.

    Haa pardon Amerika lıların google ı , interneti , işlemcileri , teknolojileri olmadan onları eleştiremiyorsun dimi.
    ···
   tümünü göster