/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +2
    Bir Trakyalı olarak yazayım:

    Alpullu'daki şeker fabrikasını bizzat Atatürk kurdu. Pek çok ilki bünyesinde barındırıyor. En basitinden fabrikalarda lojman yoktur, Alpullu'da fabrika işçileri için ilk kurulduğu günden beridir lojman var!

    Şeker pancarına kota konulana kadar gayet güzel işleyen fabrika, şu an işlemiyor! Geçen sene Trakyalı çiftçiler elele verdiler ve kota olmasına rağmen fabrikayı kurtarmayı başardılar, bu sene de satışları gündeme geldi!

    Lüleburgaz belediye başkanı Emin Halebak açıklama yapmış: "Bugün burada Cumhuriyet mirası olan Alpullu Şeker Fabrikası'nın önündeyiz. iktidar, halkın malı, yerli milli demeden her şeyi satıyor. Satıyorsa yapacak tek şey var. Ben Atatürk'e inanan, O'nun değerlerine güvenen, Cumhuriyet'e inanan, Lüleburgaz Belediye başkanı olarak halkın malını tekrar halka teslim etmek istiyorum. Alpullu Şeker Fabrikası'nı satın almak istiyorum.

    Param var bedelini ödemeye hazırım. Üreticiler burada, köylü burada bütün taraflar burada. Ben de maddi kaynaklarımla bu mirası satın alıp tekrar halka vermek istiyorum. Lüleburgaz Belediyesi'nin kendi özkaynakları vardır ve bunu satın alacak gücü vardır. Kaç para diyorlarsa o fiyata alacağım!"

    Yazıklar olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimden... Satın efendiler bakalım nereye kadar satacaksınız!
    ···
   tümünü göster