/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1 -4
    Merhaba beyler. Benim mantıklı bulmadığım bazı şeyler var 2011 den beri Suriye de izlenen politika hakkında siz ne düşünüyorsunuz bunlar hakkında?

    1- Türk devleti Suriye ve Irak gibi ülkelerin toprak bütünlüğünün peşindeyiz diyor. Ama iŞiD terör örgütü Irak ve Suriyeyi iLHAK ettiğinde Türkiye gibini kıpırdatmıyor hatta MiT tırları vs. ortaya çıkıyor.

    2- Türk devleti biz güneyimizde terör koridoru istemiyoruz, arap ülkeleriyle olan bağlantımızın kesilmesini istemiyoruz, sınırlarımızın güvenliğini sağlamak istiyoruz diyor ama Türkiyenin tüm güney sınırı iŞiD tarafından iLHAK edilmiş, gibini bile kıpırdatmıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=nvegMsev_YY (işid binlerinin Suriye deki esad karşıtı jihatçı teröristler arasından çıkmasıda manidar)

    3- Yıllardır Afrin bu teröristlerin elindeydi. Niye YEDi YIL bekledinizde şimdi saldırıyorsunuz? Baktiniz tabi iŞiD yenildi, Suriye ve Rus devleti jihatçı teröristleri gibmeye başladı Türk politikacılar ne tak yiyeceğini şaşırdı. Jihatçı teröristlerle el ele geziyoruz dıbına koyayım... Wikipedi linki vericem onada on taklayla giriyoruz sevgili saygılı Recep Tayyip Erdoğan Beyin Cumhurbaşkanı olduğu ülkede... (Aman polise şikayet edip beni hapise attırmayın yasak site wikipediye 2018 yılında girdim diye lütfen yalvarıyorum size... )

    https://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Civil_War
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ahrar_al-Sham
    https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_Front_(Syria)
    https://en.wikipedia.org/wiki/Jaysh_al-Islam
    https://en.wikipedia.org/wiki/Tahrir_al-Sham
    https://en.wikipedia.org/wiki/Al-Nusra_Front

    Nerede salafist, wahabist var hepsiyle yataktayız dıbına koyayım...
    https://www.youtube.com/watch?v=lZ-KajhkqMU
    https://www.youtube.com/watch?v=dzUGo0Cibus
    https://www.youtube.com/watch?v=NRZiTreKcCk

    El-Bab YILLARDIR iŞiD kontrolündeydi. Baktınız iŞiD yeniliyor Kürtler alacak El-Bab'ı, iki Kürt kontrolündeki toprak birleşecek züte geldiniz son anda SIRF AMA SIRF topraklar Kürtlere gitmesin diye El-Bab a girdiniz. Terörist iŞiD'in orda olması gibinizde değildi ama terörist PYD'nin o toprağı almasımı gibinizde? Yani türk devleti kabulmü ediyor iŞiD\'çi olduğunu?

    4- Türkiye'nin iŞiD'e, iki Kürt kontrolü altındaki topraklar arasındaki toprak olan El-Bab'ı almak dışında TEK BiR KURŞUN bile sıkmaması TEK BiR BOMBA bile atmaması ilgimi çekiyor.

    Hatta ve hatta YILLARDIR iŞiD ile savaşan insanları bombalıyoruz dıbına koyayım...

    5- Suriye, Irak ve diğer devletler ile birlikte terörist PKK, PYD ve iŞiD terör örgütlerini yok edip ondan sonra Suriye'de demokratik seçim yaptırmak yerine gidiyoruz iŞiD terör örgütünün büyümesine izin veriyoruz, dolayısı ile iŞiD yenildiğinde o toprakları PKK PYD'nin almasına yol açıyoruz.

    Yazık beceriksiz türk politikacılarının hatalarını Türk askeri düzeltmeye çalışıyor...
    ···
   tümünü göster