/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +2 -3
    Hacı yiğidi öldüreceksin ama hakkını vereceksin.

    Amerika önce farkındaysanız Esad karşıtı oluşuma destek verdi. Fakat ÖSO gerekli potansiyele ulaşamadı. Sonra ne oldu bir anda IŞID hortladı. ABD deli gibi Silah ve Mühimmat satışı yaptı. IŞID sayesinde Suriyenin yarısı Esad güçleri elinden alındı.

    Hatırlarsanız o dönemde Suriyenin önemli havaüslerini bombaladılar.

    Tabi bölgeye Rusya Girdi işin rengi değişti. IŞID elinden birçok bölge alındı derken Amerika Dünya Medyasına IŞID mına koyim ortadan kaldırılması için tüm desteği vereceğiz dedi. ÖSO'ya tam destek verdiler ÖSO yine bir tak yiyemedi. Bu sefer Amerika bölgeyi tanıyan PYD'ye yöneldi. Esad ve IŞID elinden Kuzeyi temizleyip PYD'yi yerleştirdi. Deli gibi mühimmat satışı yaptı. Paranın dıbına koydu.

    Peki Bölgeyi nasıl kendi denetimine alacaktı. Kendi bölgeye giremeyeceğine göre Rusya varken. Dedi ki "Daçmin goooş" lazımsın. Türkiye Devreye girdi. Önce Fırat Kalkanı ile kontrolü Amerikaya sağladık. Şimdi ise yine PYD elinden alıyoruz toprakları.

    Peki Amerika ne yapıyor. Hem PYD hem Türkiye'ye Silah satıyor milyon dolarları cebe indiriyor. Ve hepsini gibtir et askerine tek kurşun sıktırmadan Suriyenin yarısına sahip oluyor.

    Sonuç mu? Benim gariban halkımda ameriga kahrolsun deyip sefalet içinde yüzerken Amerika ekonomisi dünyanın en iyileri arasında yer almaya devam ediyor.
    ···
   tümünü göster