/i/Tespit

  1. 1.
    +2
    -)Bir insanı neden seversiniz? çünkü onda istediğiniz özellikler vardır sizin onda sevdiğiniz fakat kusursuz olamaz kimse.Bir kişiyi çok seversin fakat aşık olamassın çünkü insan iyiyi sever kusursuza aşık olur. Düşünün uzun yıllardır sevdiginiz biri karşınızda ömürlük dediğiniz, yanında o hayalinizdeki kişi kendi yarattığınız kafanızda; hangisini seçerdiniz? tabiki sevdiğimi seçerdim diyen kişi peki sevdiğini neden seviyorsun? çünkü onu değil onun sana getirdiklerini seviyorsun ve hayal ettiğin kişi sana istediğin herşeyi veriyor.

    -)Birine platonik oldunuzmu hiç? platonik insan günden güne daha çok sever çünkü sen o insanı hergün;kafanda onu görmek istedigin gibi tasarlıyorsun.Sen o platonik sevdiğinle çıkarsan ondan soğur ve ayrılırsın çünkü o kişi asla hayalindeki olamaz ve hiçbir zaman umdugunu bulamassın.

    -)Kimse aşık olamaz hayatta. Asıl aşık işte o şaraptan tatmış, hayallerindeki kadına aşık olandır. Aşk sadece bir kurgudur bu dünya için değildir. ismi var kendi yoktur, kusursuzluktur aşk.Bu yüzden kimse birine aşık olduğunu söylemesin çünkü değilsiniz.
    ···
   tümünü göster