/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +11 -6
    bu kadaaaaar yorum yapmadan önce az bekleyin bence.. ada koparan devletin cumhurbaşkanlığı sarayına gidip emir verip, sonra da 3 gün sonra kabul olduğunu görmezsiniz panpalarım. batı trakya türkler'i istedikleri takdirde kendi hukuklarını seçebilecekler diye sessiz sedasız bir haber çıkmadı mı geçenlerde (ferre site dışında interneti kullananlarımız google\'dan görebilir)... bu ne demek? bir hatırlayın bakalım, Osmanlı ne zaman batmaya başladı... rum kendi hukukunu, ermeni kendi hukukunu uygulamaya başladığında; yani meşhur "azınlık haklarını güvence altına alan, [modernleşme] vegibamız tanzimat"tan sonra..
    bu kadar kendinize güvensiz olmayın arkadaşlar.. son 10 senede 4 farklı ülkeden (katar, sudan, ırak, suriye) kalıcı askeri yerleşkeler almış, topyekün bir terör hareketini bastırmış, 1 sene geçmeden bir darbe girişimini savuşturmuş, o da 1 sene geçmeden bm gibi yerde kafamıza göre karar çıkartmış bir milletin evlatlarıyız bizler.. yunanistan'da pamuk ipliğine bağlı bir koalisyon var ve küçük ortağı, Türk düşmanlığından prim kasmaya çalışıyor.. çünkü nasılsa siyasi sorumluluk büyük ortakta.. herif alıyor genel kurmay başkanını, hadi kayalık gezeceğiz..
    gözünüzün önüne ricard dexer shawn'ı getirin.. şöyle, tepesi atmış şeklini.. o bayrak diken hergele var ya, benim kafamda tasvir ettiğim haliyle ricard dexer shawn'ı görse, altına doldurmazsa şerefsizim..

    not: siz 17 kayalığı düşünüyorsunuz, ben 700 m ötemizdeki meis'i, kos, sisam, rodos, samos, lesbos, chios'u...
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Panpa haklısın da bu sözlüğün aptal ahalisi bunu okumaz. Varsa yoksa iktidar düşmanlığı yaparken vatanhainliği yapar bunlar
      ···
    2. 2.
      +1
      biraz da panik hali... anlayışla karşılamak lazım.. doğduğu günden ekonomik kriz, koalisyon, terör gördü bizim nesil..
      ilkokuldan beri, "bu ülke güçlüdür, yapar" diyen olmadı ki, bizlere.. osmanlı=hasta adam...

      not: yazdıklarımı sen okumuşsun ya, bu yeter bana..
      ···
    3. 3.
      0
      Helal çok doğru yazmışsın
      ···
    4. 4.
      0
      Ne güzel gütmüşler sizi yazık
      ···
    5. 5.
      0
      Osmanli tanzimattan once cokus donemine girmisti zaten cok bilmis
      ···
    6. 6.
      0
      kardesim topyekün terör hareketini durdurduk mi ulan beyinsiz herif 30 senedir terör var 30 i yunanistan dedigin yerr trizm cennetii devlet trizmi destekliyor orda o kayalik dediginn yerleride trizme acip devletine gelir kaynagi yapacak ama bizim turkiye trizme destegi 0 aksine trizm gunahtir diyor ama ekonominin %35 i trizmden geliyor haberin varmi ben trizmciyim kendim bizim devletimiz günah diyor trizme boyle bir hükümet var tepede dünyanin em ağir vergisini veriyoruz haberin var mi
      ···
    7. 7.
      0
      a. yunanistan\'ın turizm cenneti olmasının başlıca nedeni, bizdeki vahşi turizmin olmamasıdır.. vahşi turizm nedir: 1. her nasılsa bakir kalmış bir koy olduğu için veyamüthiş bir tarım arazisiyken sadece yeterince büyük diye otellere peşkeş çekilen bölgeler yunanistan'da yoktur. beton yığınından otel yapıp, kışın günlük 8 euro'ya herşey dahil elin sosyal hizmet görevlisi alman'ına sahillerini pazarlamazsın (tam bir hafta önce antalya'daydım). bu, geçmişten beri devlet cephesinde yapılan bir yanlış, kabul ediyorum , ama bu oteller bugünün işi değil ki.. sadece şu an, 40 yıldır yapılan bir yanlış devam ediyor.. yoksa niye kuşadası, bodrum gibi doğa harikalarını döner ekmek satılan ucuz tatil beldelerine dönüştürelim.. son dönemde yapılan tek farklı ve kötü uygulama, bana kalırsa son kalan tatil yörelerinin beach diye ite kopuğa peşkeş çekilmesidir.. 2. vahşi turizmin ikinci yüzü bence, sahili parselleyip, her tarafa masa doldurup, 2 kadeh içki yanına bir çiftlik balığına 400 lira isteyen mekan sahiplerinden ileri gelmektedir.. bunun için de devletin yapabileceği fazla birşey yok işin açıkçası.. biz ne kadar insanız, ne kadar kurallara riayet etmeye uygunuz, bunu da sorgulamalı..
      b) topyekün terör hareketi: sen hiç son 2 yıl içerisinde güneydoğu'ya gittin mi bilemiyorum ama, bildiğin siper kazılan, füze atılan, 5-6 mahalle büyüklüğünde alanlara bildiğin cepheler, tüneller açılan bir dönemi atlattık biz.. biliyorum çünkü mimarım ve oralarda çalıştım.. peki atlatıp ne yaptık? ne yaptığımızı gir bir zahmet ilgili internet sitelerine, diyarbakır-sur, tarihi bölgelerin restorasyonu ile ilgili yapılan çalışmalara, kurulan koca koca bölge kurullarına, yapılan ihalelere, binalara, hummalı çalışmalara bak.. devlet, bütün varlığını ortaya koyup birşeyleri kazandı, bazı umutları bitirdi, şimdi de modern ketler yaratıyor.. ne de iyi yapıyor..
      3. ben de meraklısı değilim 38000 lira ithalat bedeli olan arabamı 67000 liraya almaya ama, konumuz bu değil.. yunan adası diye başlayan konuda, oturmuş bana vergilerden, turizmcinin sorunlarından bahsediyorsun.. ağlama duvarı değil ki burası.. ben de hükümet sözcüsü değilim.. şikayetin varsa başka bir platforma yönlenebilirsin mesela.. sadece dediğim, güzel şeyler de oluyor, olumsuz şeyler de.. kendi ülkemizi veya yönetimimizi kötülemekle birşey kazanmayız..
      Tümünü Göster
      ···
    8. 8.
      0
      hocamm haklısın eyw bilgili bir adama benıyorsunn pekıı ne olmalıı bu işin dogrusu nedir ben ister kayalık ister ada dedelerimizn kan doktüğü yerlerin bu akdar basit bir sekilde elden gtmesıne canım yyandı şahsen ve bu siteye geldim peki ne olmalı senin bir fikrin var mı
      ···
    9. diğerleri 6
   tümünü göster