/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +36 -21
    ben bir kaç aklıma gelen şeyi yazacağım. fazla zamanım yok şimdi, sonra devam ederim neden akpartiyi sevdiğimizi anlatmaya.

    akparti öncesi enflasyon ve faizler yuzde 70 idi. şimdi yüzde 10 oldu.

    imf ye 25 milyar dolar borç yapılmıştı, ve ekonomiye imf karar veriyordu, herşeye her gün zam geliyordu, insanlar intihar ediyordu. sanayiler sinek avlıyordu.

    hastanelerde rezillikler dizboyu idi. ssk hastanelerinin önünde gece 1 den itibareb sıraya girilirdi, ilaç bulmak imkansızdı. hastaneler leş gibiydi, o zamanlar kiliçtarolu ssk nın başında idi. sigortalılar sadece ssk hastanelerine gidebiliyordu. hastalanmak ölmek demekti eskiden. şimdi her tarafta lüks hastaneler var, ilaç bol. sağlık imkanları iyileşti. eskiden olmayan diyaliz cihazları getirildi, ambulans sayısı arttırıldı, hasta servisle hastaneye taşınıyor. ambulans helikopter bile var

    kendi atak helikopterimizi yani savaş helikopterimizi yapıyoruz. insansız silahlı hava aracı yapıyoruz. eskiden israilden heron alırdık, bu heronlar nedense her operasyon öncesi arıza yapardı sonradan öğrendik ki pkk ya da bilgi veriyorlarmış bu heronlar. yakında milli tankımızı ve savaş jetimizi de yapacağız.

    yollar ve hızlı trenlerden bahsetmeme gerek yok

    marmaray yapıldı, yapılamaz deniyordu ama yapıldı. dalga gecenler de simdi biniyor. yerin altından iki kıta birleşti. hükümet bununla yetinmedi yeraltından arabalar için tüp gecit yaptı. 3. havaalanı açılınca yılda 150 milyon yolcu gelecek.

    hükümet şehit yakınlarına tanıunan memurluk hakkını birden ikiye çıkardı. yetiştirme yurtlarında büyüyen gençlere memurluk kapısı açtı. eskiden evde oturan engelli vatandaşlara da memurluk hakkı verildi. bu garibanlara eskiden kimse deger vermezdi.

    eger memurluk yapacak takati olmayan engelli varsa hükümet annesine bakım parası ödüyor. ihtiyarlık maaşı var, engelli maaşı var. ortaöğretimdekilere burs veriliyor. eskiden kitaplar paralıydı şimdi okullar modern ve kitaplar bedava. bu sana basit gelebilir ama biz eskiden çok ezyet çekiyorduk, karaborsa idi bu kitaplar hem bulması zor hem pahalıydı.

    her ile öğrenci yurtları yapıldı, bazılarına 500-1000-2000 kişilik yurtlar, bir çok ilçede de yapıldı ve hala da yapılıyor. üniversitelerde harç kredisi kaldırıldı bedava oldu eğitim. bu bile devrimdir. her öğrenciye burs veriliyor. sen belki begenmezsin ama eskiden yani akparti öncesi fakir öğrencinin okul okuması neredeyse imkansızdı.

    birkaç il hariç her ile doğalgaz geldi, havaalanı yapıldı. bu hizmetleri küçümseme.

    devlet su işleri 15 yılda 750 katrilyonluk baraj-hidroelektrik santrali- gölet sulama kanalı-içme suyu hatları inşa etti. dünyanın en büyük barajları yapıldı ve hala yapılmakta. içme suyu problemi kalmadı. eskiden istanbul ve ankarada msuluklardan çamurlu su akardı. bilmiyorsan eskilere sor bu konuları.

    daha milyon tane hizmet yaptı akparti. daha bu hizmetlerin yüzlerce katını internette bulursun. akp hizmetleri yaz bulursun ben aklıma gelenleri yazdım.

    muhalefetin hayal bile edemediği hizmetleri akpartti yaptı, üstelik darbecilerle de uğraştı. pkk azdı onlarla uğraştık birsürü masraf ettik. ama pkk nın da beli kırıldı. daha da iyi günler gelecek merak etmeyin.

    vatandaş da biliyor ki akparti giderse ülke karanlığa gömülür.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +3 -3
      Helal olsun abi veya abla büyük ihtimal yaşın inci sözlüğün ortalamasına göre büyük bundan sonra takip ettiğim yazarlar arasında sende varsın.
      ···
    2. 2.
      +3
      Helal olsun dogruları konuşan bir tek sensin. Buradaki veletler. Açlık görmemis. Yoksulluk ve çaresizlik yasamamiş
      ···
    3. 3.
      +1
      Eskilerden olduğu belli

      Burdaki binler maksimum üniversiteli olduğu için atıp tutması kolay oluyor tabii
      ···
    4. 4.
      +2
      Aynen öyle çok haklısın
      ···
    5. 5.
      +10 -2
      Yazik sakat galiba.

      Akp oncesi saglam ekonomik kriz vardi. Yoksa 2 yillik ecevit hukumetinin oncesi de sagci zihniyet. O yuzden enflasyon o kadardi. Ama dolar cok ucuzdu.

      Imf hicbir gibe karar vermiyordu. Krizin etkilerini hafifletmek icin borc alindi, ki 25 milyar dolarin son 8-9 milyar dolarlik kismini akp hukumeti cekti ve kullandi. Akpden once dis borc 90 milyar dolar civariydi, simdi 450 milyar dolar. Ayrica simdin dolar akp oncesine gore 3 kat pahali. Gotunuze girsin.

      Hastaneler simdi de rezil. O zamanin medya abartmalarina inanan bir comar beyani. Ilac yoktu katiliyorum. Diyaliz cihazi falan demis. Teknolojiyle dogal olarak gelen seyleri hizmet diye itelemeyin artik. Kilicdari suclamayi da birakin amk adam orda memur. Ssknin gorevi kar etmek sanan andavallar var.

      Helikopter falan demis. Sakat galiba. Tank demis motorunu biz yapmiyoruz. Iha demis simdi anlatsam olaylari anlamazsin.

      Yol yabdi len amk. Gotunuze girsin yol, benzin 6 lira, en gibik araba 64bin lira. Yollar gotunuze girsin. Hilzi tren yine teknolojinin getirdigi imkanlar. Komurlu trene binecek halimiz yok 2018 olmus.

      Marmaray, japonlar ne kadar ovunse azdir. Artik insaatin "parayi basan herkesin yaptirabilecrgi" bir sey oldugunu anlayin. Mesela sat oyak banki, yapti 1 kopru 1 havalimani. Nasil ama?

      Sehit yakini vs demis biraz da ordan prim yapayim diye. Sehitler hakkindaki beyanlari yeter curutmeye. Bedava kitap demis, ben lisede denk geldim bu olaya, o kitaplari hic kullanmiyoruz. Yurt demis, yurt murt yok amk 600 bin ogrenci var 10bin kapasiteli yrt bile yok. Ozeller haric tabi. Burs demis, geri odemeli kyk kredisini diyor galiba. Harc kaldirildi demis, okullar yine de aliyor. Dogalgaz, teknoloji. Hava alani, parayi basan yapar. Sat oyagi, hatirlayin. 15 yilda 750 katrilyon, gibtir amk 750 milyar lira harcanmis olmasi mumkun degil. Ulkenin buyuklugu o kadar degil. Icme suyu problemi kalmadi? Ankarada yasamiyor galiba. "bu yaz akrabalarinizda kalin" melih gokcek. Neyse ama saygi duyuyorum.
      ···
      1. 1.
        +3
        Liseli bile olmayabilirsin hastanelerde sigara içildiğini hayırlamıyon herhalde ateşi çıkan çocuğu özel polikliniklerde parayla tedavi ettirdiğimizi ha hatırlamazsın tabi söze gelince en kral siyasetçisiniz sen dağa giden rüşvet ilaçlarıda bilmezsin bademciğim dolduğunda doktor 10 tane antibiyotik yazıp birini verirdi gerisi kendine peki o ilaçlar nereye gitti tabi ki PKK ya işte bu yüzden AKP yi seviyor millet işçi olduğum için 2. Sınıf görülüp SSK ya giderdim saatlerce kuyruk beklerdim şimdi anlıyonmu sağlık alanındaki büyümeyi
        ···
    6. 6.
      +1 -1
      Sonuna kadar okudum AKP giderse ülke karanlığa gömülür diyince sıçtın .
      ···
    7. 7.
      0
      La bende size bunu anlatamadım aq krizde kriz şuna zam buna zam şimdi yok sanki zam... O zaman dünya ekonomiside iyi değildi bu gelişme sadece Türkiyenin değil ayrıca her takumuz özelleştirilip yabancı sermayeye satıldığı içindir belki bu paranın kaynağı yolsa bana Türkiyenin ğretimini yaptığı bir şey söyler misin kaç tana fabrikamız satıldı... hizmet hizmet hizmet aq neyi ücretsiz kullanabiliyorsunuzda hizmet diyorsun dolar tarihin en yüksev seviyesinde dış borç 400 milyar doların üstünde dolar her arttığında dış borç ne kadar daha arrıyor tahmin edebilirsin... Geçen yıl ülke kana bulandı lan... Adamlar tarihin en büyük yolsuzluklarını yaptı... Hiç bir dönemde insanlar bu kadar ayrışmış değilfi her yerde torpil dönüyor aq... Geçen babama saat gece 3 te Mr randevusu verildi... Her ilde üniversite yapılmaz çomar olma dağ başına üni açsan nolacak üniversitenin bir mantığı var... Özgür bir ortam olmadan eğitim olmaz eğitimde devrim oldu bıdı bıdısı etme pisa sonuçlarına bakınca zütüyoruz devrimi... Benim musluğumdan hala çamurlu su aktığı oluyor... Bizim vergilerimizle yapılan şeyleri karşıma hizmet diye koyma aq... Biz diyoruz yolsuzluk var... Ülkede adalet kalmamış tüm eğitimciler akademisyen okuyan insan ülkedeki yozlaşmanım farkında
      ···
    8. 8.
      +1
      Hay çok yaşa aynilarini yazacaktım
      Şimdi buna cevap veremiyorlar işte.
      Akil yok fikir var olunca böyle oluyor
      ···
    9. 9.
      +1
      Türkiyenin dış borcunun 400 milyar dolar olduğundan umarım haberin vardır imf deki 25 milyar dolar yanında kuş yemi gibi kalıyor.
      ···
    10. 10.
      -1
      tam bir çomar savunması hiç ayrıntıya girip kanser olamicam şimdi güzel cevap vermiş bi panpamız yandaş medyadan bu takları yiyenlerin kontrolündeki haber kaynaklarını takip etmeyi bırakıp tarafsız kaynaklardan bilgi edinmeye başlayın artık beyninizi kullanmak neden bu kadar zor ya?
      ···
    11. 11.
      +1
      Zenginle fakir arasındaki adaletsizlik? ihracat ithalat arasındaki fark? Türk parasının değerinin düşmesi? Uluslar arası statümüzün yerlerde olması? Acil serviste yere düşüp bayılana kadar kimsenin ilgilenmemesi? Eğitimde bozukluklar? Sınıv sisteminin berbatlığı? Halktan alınan aşırı vergiler? Sigara alkol akaryakıt, motorlu taşıt vergilerindeki uçuk rakamlar. Ayrıca eklemek isterim, kimse fatih sultan mehmet zamanında ampül yoktu diye fatihi suçlayamaz, 20 sene önce o kadar teknoloji nerede vardı da bizde olsun?
      ···
    12. 12.
      0
      Kardeşim şimdi sana şu soruyu yönelticem

      Eğitimin ücretsiz olması zaten gerekli değil mi
      Ülkenin her yerine yol, su, elektrik getirilmesi gerek değil mi
      Çağımızın gerisinde kalmak istemiyorsak teknolojiye hızlıca ayak uydurmamız ve hatta Türk milleti olarak teknolojinin öncüsü olmamız gerekir
      ···
    13. 13.
      0
      Nerde kaldırıldı aminakoyayim 600 tl veriyorum ben harç
      ···
    14. 14.
      +2
      Bunlar istanbulda 3 günde bir su verildiği çöp dağlarının patladığı günleri bilmez boşuna yazmışsın ve haklısın
      ···
    15. diğerleri 12
   tümünü göster