/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -1
    Alıntıdır.

    Revelation 8:1:Kuzu yedinci mührü açınca, gökte yarım saat kadar sessizlik oldu.
    Revelation 8:2: Tanrı’nın önünde duran yedi meleği gördüm. Onlara yedi borazan verildi.
    Revelation 8:3:Altın bir buhurdan taşıyan başka bir melek gelip sunağın önünde durdu. Tahtın önündeki altın sunakta bütün kutsalların dualarıyla birlikte sunmak üzere kendisine çok miktarda buhur verildi.
    Revelation 8:4:Kutsalların dualarıyla buhurun dumanı, Tanrı’nın önünde meleğin elinden yükseldi.
    Revelation 8:5:Melek buhurdanı aldı, sunağın ateşiyle doldurup yeryüzüne attı. Gök gürlemeleri, uğultular işitildi, şimşekler çaktı, yer sarsıldı.
    Revelation 8:6:Yedi melek ellerindeki yedi borazanı çalmaya hazırlandı.

    1. Borazan

    Revelation 8:7:Birinci melek borazanını çaldı. Kanla karışık dolu ve ateş oluştu, yeryüzüne yağdı. Yerin üçte biri, ağaçların üçte biri ve bütün yeşil otlar yandı.

    Açıklama:1. Dünya savaşında bombalar ilk defa uçaklardan atıldı.Yok olan yeşillik otlar ve ağaçlar için almanlar ve ruslar arasında Schorded Earth anlaşması imzalandı.

    2. Borazan

    Revelation 8:8:ikinci melek borazanını çaldı. Alev alev yanan, dağ gibi büyük bir kütle denize atıldı. Denizin üçte biri kana dönüştü.

    Açıklama:2. dünya savaşında japonyaya,'denizin ortasına' dağ büyüklüğünde atom bombası atılmıştır.2. dünya savaşında gemilerin 3de1 i yok oldu.

    3. Borazan

    Revelation 8:10-11:Üçüncü melek borazanını çaldı. Gökten meşale gibi yanan büyük bir yıldız ırmakların üçte biri üzerine ve su pınarlarının üzerine düştü.Bu yıldızın adı Pelin(wormwood)’dir. Suların üçte biri pelin gibi acılaştı. Acılaşan sulardan içen birçok insan öldü.

    Açıklama:Çernobly olayının soruşturma adlarından birisi 'meşale' dir.Çernobly'in rusçası 'Wormwood'la eş anlamlıdır.Bilindiği üzere deniz ve ırmaklardan su içmek tehlikeli hale gelmiş ve birçok kişi ölmüştür.

    4. Borazan

    Revelation 8:12:Dördüncü melek borazanını çaldı. Güneşin üçte biri, ayın üçte biri, yıldızların üçte biri vuruldu. Sonuç olarak ışıklarının üçte biri söndü, gündüzün ve gecenin üçte biri ışıksız kaldı.

    Açıklama:1991 yılında pinatubo yanardağında meydana gelen volkanik patlama sonucunda çıkan dumandan dolayı gökyüzünü dumanlar kaplamıştır.
    Nasanın raporuna göre güneş ay ve yıldızların ışığının 3de1 i kaybolmuştur.
    http://imgim.com/ZObDzo.jpg (Nasa mt pinatubo global dimming yazarak araştırabilirsiniz)

    Revelation 8:13:Sonra göğün ortasında uçan bir kartal gördüm. Yüksek sesle şöyle bağırdığını işittim: “Borazanlarını çalacak olan öbür üç meleğin borazan seslerinden yeryüzünde yaşayanların vay, vay, vay haline!”

    Açıklama:Kartal amerika birleşik devletlerinin simgesi olarak alınırsa,9/11 saldırısından sonra amerika başkanı sembolik olarak 'bu olayı yapanların,insanların vay vay haline uyarısını vermiştir'

    5. Borazan

    Revelation 9:1:Beşinci melek borazanını çaldı. Gökten yere düşmüş bir yıldız gördüm(bu isa Mesihin şeytanın gökten düşüşüyle görmesiyle aynı(Luke 10:18).Dipsiz derinliklere açılan kuyunun anahtarı ona verildi.

    Açıklama:Kuveyt petrollerinin kontrolünü ele geçiren Saddam Hüseyin.

    Revelation 9:2Dipsiz derinliklerin kuyusunu açınca, kuyudan büyük bir ocağın dumanı gibi bir duman çıktı. Kuyunun dumanından güneş ve hava karardı.

    Açıklama:16 ocak 1991 ABD'nin kuveyte hava saldırısına girişmesi ve petrollerin yanarak hertarafı duman ve sis içinde bırakması.

    Revelation 9:3:Dumanın içinden yeryüzüne çekirgeler yağdı. Bunlara yeryüzündeki akreplerin gücüne benzer bir güç verilmişti.

    Açıklama:Çekirgeler ordu helikopterleri için iyi bir benzetme.17 ocaktaki amerikanın çöl harekatının italyancası 'çekirge operasyonu'(Operaziona Locusta)dur.

    Revelation 9:4: Çekirgelere yeryüzündeki otlara, herhangi bir bitki ya da ağaca değil de, yalnız alınlarında Tanrı’nın mührü bulunmayan insanlara zarar vermeleri söylendi.

    Açıklama:Sıcaklık ile sadece hedeflere yönelen ısı hassasiyetli füzeler için iyi bir açıklama.

    Revelation 9:5:Bu insanları öldürmelerine değil, beş ay süreyle işkence etmelerine izin verildi. Yaptıkları işkence akrebin insanı soktuğu zaman verdiği acıya benziyordu.

    Açıklama:israildeki 'israeli Yellow Scorpion' isimli akrepin zehri acı çektirmiyordu fakat ölüm korkusu veriyordu.Yani helikopterler insanları öldürmüyordu fakat ölüm korkusu veriyordu.Operasyonda yapılan buydu

    Revelation 9:6:O günlerde insanlar ölümü arayacak, ama bulamayacaklar. Ölümü özleyecekler, ama ölüm onlardan kaçacak.

    Açıklama:Bu bölüm canlı bombalar olarak açıklansada ben buna katılmıyorum,birçok yere çekilebilir.

    Revelation 9:7:Çekirgelerin görünümü, savaşa hazırlanmış atlara benziyordu. Başlarında altın taçlara benzer başlıklar vardı. Yüzleri insan yüzleri gibiydi.

    Açıklama:Helikopterin pervanesi taç için güzel bir benzetme.Helikoplerin önünden ise pilotların yüzü görünebiliyor.

    Revelation 9:8:Saçları kadın saçına, dişleri aslan dişine benziyordu.

    Açıklama:Apache helikopterleri için özel bir benzetme.Kızılderili apaçiler saçlarını kesmezlerdi.Apache helikopterlerinde üzerlerine çizilmiş diş bulunmaktadır.
    https://i.hizliresim.com/3pbDyA.jpg

    Revelation 9:9:Demir zırhlara benzer göğüs zırhları vardı. Kanatlarının sesi savaşa koşan çok sayıda atlı arabanın sesine benziyordu.

    Açıklama:Helikopter sesi savaşa giden çok sayıda atın çıkardığı ses için güzel bir benzetme.

    Revelation 9:10:Akrebinkine benzer kuyrukları ve iğneleri vardı. Kuyruklarında, insanlara beş ay zarar verecek güce sahiptiler.

    Revelation 9:11:Başlarında kral olarak dipsiz derinliklerin meleği vardı. Bu meleğin ibranice adı Avaddon(yok edilme), Grekçe adıysa Apolyon’dur(yok edici).

    Açıklama:Saddam isminin anlamlarından birisi yok edicidir.

    Revelation 9:12:Birinci “vay” geçti, işte bundan sonra iki “vay” daha geliyor.

    6. Borazan

    Revelation 9:13-14: Altıncı melek borazanını çaldı. Tanrı’nın önündeki altın sunağın dört boynuzundan gelen bir ses işittim. Ses, elinde borazan olan altıncı meleğe, “Büyük Fırat Irmağı’nın yanında bağlı duran dört meleği çöz” dedi.

    Açıklama:Fırat ırmağının yanındaki dört ülke:Türkiye,Suriye,Irak,iran

    Revelation 9:15:Tam o saat, o gün, o ay, o yıl için hazır tutulan dört melek, insanların(insanlığın değil,insanların) üçte birini öldürmek üzere çözüldü.

    Revelation 9:16:Atlı ordularının sayısı iki yüz milyondu, sayılarını duydum.

    Açıklama:Çok büyük çoğunluğu müslüman olan bu ülkelerin nüfus toplamı günümüzde 205 milyondur.

    Revelation 9:17: Görümümde atları ve binicilerini gördüm. Ateş, gökyakut ve kükürt renginde göğüs zırhları kuşanmışlardı. Atların başları aslan başına benziyordu. Ağızlarından ateş, duman, kükürt fışkırıyordu.

    Açıklama:Günümüzde motor gücünün açıklamalarından birisi beygir(horse power).
    Ateş:Ateşli silahlar olabilir.
    Duman:Kimyasal silahlar olabilir.
    Kükürt:Patlayıcı silahlar olabilir.

    Revelation 9:18:insanların üçte biri bunların ağzından fışkıran ateş, duman ve kükürtten, bu üç beladan öldü.

    Revelation 9:19:Atların gücü ağızlarında ve kuyruklarındadır. Yılanı andıran kuyruklarının başıyla zarar verirler.

    Açıklama:Araçların arkasındaki füzeler,araçlardan açılan ateşler olabilir.

    Revelation 9:20:Geriye kalan insanlar, yani bu belalardan ölmemiş olanlar, kendi elleriyle yaptıkları putlardan dönüp tövbe etmediler. Cinlere ve göremeyen, işitemeyen, yürüyemeyen altın, gümüş, tunç, taş, tahta putlara tapmaktan vazgeçmediler.

    Revelation 9:21: Adam öldürmekten, büyü, fuhuş, hırsızlık yapmaktan da tövbe etmediler.

    6 borazan çaldı,7. borazana hazırmısın?

    Alıntıdır.
    ···
   tümünü göster