/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +3 -1
    fen hocama atom konusu anlatılırken bir soru sormak istedim.

    bir su birikintisine elime soktuğumda birbirine kenetlenmiş atomların yapılarının ayrışıp ayrışmadığını merak ediyordum. -h2o içindeki h ile o yu fiziksel bir temasla ayırabilir miyim, ayıramaz mıyım- sonuçta atomlar ben elimi soktuğumda birbirleriye ilişiğini kesmek durumunda kalıyorlardı, benim elimin suyun içine dalması atomların elimin olduğu kısımlardan ayrılması gerektiği anldıbına geliyordu. neden bu ayrılma atomun içinde değil de, birbirleri arasında gerçekleşiyordu.

    anlatamadım kendimi, dalga geçiyorum sandı ve bütün koridorun duyabileceği şekilde bana bağırıp disipline verdi. bilmem kaç yıllık eğitim hayatı boyunca ilk defa birini disipline verdiğini söyledi. çok otoriter bir insandı ve sözü okul yönetiminde de geçer, saygıyla karşılanırdı... anlatamadım ben, yanlış anladı hoca; dalga falan geçmiyordum diyemedim, inanmayacaklarını düşündüğüm için demedim.

    şimdi öğreniyorum ki aslında bir atomun kendisine dokunmak mümkün değilmiş... dokunduğum şey dokunduğum şeyin kendisi değil, itim kuvvetiymiş. şimdi öğreniyorum ki hiçbir şeye dokunmak mümkün değilmiş... dokunduğum an patlamaya sebep olurmuşum... acaba bunları öğrendiğinde şok olan, dünyaya; fiziğe saygı duyan bir öğrenciyi fizikten uzaklaştırdığını bilse ne hissederdi? pişman olur muydu?

    sanmıyorum... yanlış hükmüyle bir insanın fiziğe, hayatı oluşturan kurallara ilgisini yok etmiş ve ne kadar ironik ki şimdilerde bir lisede müdür yardımcı olan bir kadından nasıl bir insani duygu beklenebilirdi ki?
    ···
   tümünü göster