1. 9126.
    +3
    Beyler hala okuyan var mı ya buraları,
    Neyse ben de tavsiye veriyim biraz size belki ihtiyacınız vardır.
    Öncelikle sürekli hayatımdan şu bağımlılığı çıkarıcam, şu kadar gün yapmıcam bu kadar gün çekmicem, şu kadar yapmıcam diye kendinizi kısıtlayıp kafanızı bu konuya çok da yormayın.
    iki çeşit insan düşünün:
    Birisi hayatını yaşıyor kendine güzel ilgi alanları bulmuş, vaktini öyle güzel kullanıyor öyle güzel şeylerle uğraşıyor ki hatta uyku düzenini bile düzenli hale getirmiş. Bazen 31, sigara bile adamın aklına gelmiyor. Güzelce hayatı yaşıyor.
    ikincisi ise sürekli sigara içmemeye ferre izlememeye odaklanmış, kafasından sürekli bunları düşünüyor.
    Sizce hangisi başarıya ulaşır. Tabi ki de o. Cevabı biliyorsunuz.

    Benim demek istediğim vaktinizi güzel değerlendirin: sigara, 31 , oyun bağımlılığı gibi şeyleri (artık buna benzer hangi bağımlılığınız varsa) yapmamaya çalışmakla uğraşmayın. Arada şeytana uyup bu zararlı şeyleri yaparsanız da suçluluk duymayın bu kadar, olan oldu.

    Ben hayatını yaşayan, bu bağımlılık yapıcı şeylerle uğraşmak yerine kendimi geliştirmeye, daha yararlı şeyler vakit ayırmaya çalışan biriyim. Bunu da birden değil yavaş yavaş yapmaya başladım. Hergün en az 1 saat ingilizce çalışmaya çalışıyorum, güncel filmleri takip etmeye çalışıyorum. Yavaş yavaş gündelik hayatta kendimi farklı yönlerde geliştirmek için yeni şeyler ekliyorum hayatıma, keman kursu araştırdım mesela onunla ilgilenmeye başlıcam yakında.
    Bu demek değildir tabi ki tüm zararlı şeyleri komple kesmeyi başardım arada şeytana uyup eski bağımlılıklara döner gibi oluyorum ama sonra düşünüyorum ki şu an zaten hayatımı daha iyi yere getirdim.
    Siz de bu şekilde davranın isterim. Bir kere hiçbirşey hallolmaz. Bir kerede bağımlılıklarınızı bıçak gibi kesersiniz ama onların yerine güzel şeylerle boş vaktinizi doldurmak zaman alır, sabredin biraz.

    Bağımlılıklarınızı bırakmanın en güzel yanı size bolca enerji, vakit ve güç kalmasıdır. Bağımlılıklar bu ve bunun gibi birçok şeyi sizden bir hiç pahasına alıp zütürürler karşılığında size birşey vermezler.
    Ayrıca son olarak bağımlılıklarınızı bırakınca bunun etkisini öyle nofap'te yazdığı gibi 90 gün sonra görmezsiniz. 90 gün boyunca dayandım zorlandım ama şöyle geliştim değildir olay. Bağımlılıklarınızı bırakır bırakmaz öncekinden daha iyi duruma gelirsiniz bile! Hemen!
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster