/i/Soruları Alayım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1 -1
    Siyaset bilimi ve kamu yönetimi okuyorum, iktisadi açıdan bakarsak eğer:inşaat mühendisliği okuyorsun ve kıtlık içerisinde iyi bir yaptırım uygulayarak bina dikmen gerekiyor, eğer piyasa dengesine oturtursan evleri iyi bir ücret karşılığında yapıp iyi bir ücret ile sattırabilirsin, eğer fiyatı yüksek tutarsan arz yükselir ama unutma fiyat ne kadar yükselirse talep o kadar düşer ve satma şansın düşer. iyi ama ucuz mal yani rasyonel birey olarak düşünerek az paraya en iyi malı seçerek bina dikmem gerekiyor ki faydası olsun. Muhasebe açısından bakarsak eğer:Alacaklar+Mevcutlar=Borç+sermayeden bakarsak senin sermayen yoksa yannanı yersin. Kısacası elinde para yoksa işsiz kaldın aga, paran yoksa boşa zaman öldürme git sanayide işe başla derim.
    ···
    1. 1.
      0
      Memnun musun bölümünden ?
      ···
      1. 1.
        0
        @caponpicikatuka

        Yarram, senin bu yaşadığın ülke inşaat ülkesi, varını yoğunu inşaata yatıran bir ülke, kentsel dönüşümle birlikte her yer inşaat oldu, ekonominin bel kemiğini inşaat oluşturuyor, sadece türkiye değil, ırak Rusya Libya arabistan Cezayir gibi ülkelerde de yatırım çok fazla.

        Amk salağı inşaat mühendisliğinde işsiz kalırsın diyor, o zaman bilgisayar, endüstri, makine mühendisleri ne yapsın.. sanki çok ihtiyacı vardı ülkenin bilgisayarcıya makineciye hepsi işsiz o zaman amk.

        Aklına sicayim, kendi bölümüne bak, iibf okuyorsun lan, sanki sana çok iş var amk malı, olsa olsa bir firmaya girer 2500 TL ye çalışırsın, kaymakam olacağım deme, yarrami olursun

        Ben ise Rusya'ya gidip 3000 dolarla işe başladığım zaman görürsün. gibtigim Ruslar da cabası
        ···
      2. 2.
        0
        panpa haklı konuştun ama, bilgisayar ve makine bilişim alanına girdiği için önü daha açık bir sektör. Hadi diyelim türkiyede iş yok eğer ingilizcen varsa yurtdışında havada kaparlar. O kadar küçültme derim.
        ···
      3. 3.
        0
        1 ben bölümümden pek memnun değilim. Okunması gereken veya önü açık bir bölüm değil. 2 yaşadığım ülkenin her yanı inşaat sektörü de olsa inşaat mühendisi de çok, yeterli inşaat firma ve güvenceleri de var. Ben arkadaşa işsiz kalacaksın demedim. Okuduğum bölüm taktan bir bölüm veya değil, ben açıklama yaptım. Uzun uzun her bilime göre açıklama yaptım insanca, ve arkadaşa dediğim şey sermayen yoksa işsiz kalırsın. Hani çocuğun gözünü korkutmuyorum, işsiz kalacaksın demiyorum ki o bölümü kazanmış ben yıllarca çabalasam kazanamam o bölümü ona sözüm yok. Ben kendi bildiklerim açısından yprum yaptım ve değerlendirdim, siz de bunu değerlendirin benim bölümümü değil. 3 rusyaya gidip kaç bin dolarla işe gireceğin yer gibimde değil, işimin başına geçeceğim geçmesem dahi amacım memur olup masabaşı 3.500 tl maaşlı işe girmek değil. Kendimi de biliyorum özelliklerimi de, çevremi de. Bana tak atacağınıza biraz nesnel olarak bakın olaylara, ve ne dediğimi ne söylemeye çabaladığımı anlayın. 4 ve son olarak da bölümüm kamu yönetimi değil, Siyaset Bilimi ve kamu yönetimi. Ayrıca iiBF de değil, SBF de okuyorum, kendi bilgilerimle yprum yazdım benim değil arkadaşın sorunuyla ilgilenirseniz daha faydalı olur. Rusyaya gidecekmiş, rus karılarını gibecekmiş de 3000 dolarla işe girecekmiş, lan sokuk ben her sene rusyaya gidiyorum muallak, rusyada dolar karşılığında iş yapacağını mı düşünüyorsun dıbınakoduğum cahili.
        ···
      4. diğerleri 1
    2. 2.
      +1
      Bana okul zırvasıyla gelme çocuğu da korkutma senin okulda gördüğünü ben 4-5 sene kapalı çarşıda gördüm. inşaat'ı sadece bina yapmak olarak algılama salaklığının nerden geldiğini sormayı düşünmüyorum mesela. Bundan üç sene önceki Microsoft Türkiye Genel Müdürünün inşaat Mühendisi olduğunu bilmezsin çünkü.
      inşaat ne bu ülkede ne bu dünyada ölür. Santraller Yollar Marinalar Avmler Kerhaneler bunları kim yapıcak savaştan çıkmış ülkeleri kim imar edicek?
      Nazdrovia
      ···
      1. 1.
        0
        Sermayen yoksa işsiz kalırsın dedim. inşaat mühendisliği kötü bir bölüm, işsiz kalacaksın gerizekalı diyen mi oldu? Sermaye yi sanırım torpil, siyasi propaganda falan sanıyorsunuz. Söylediğimi anlamadan zırvalamayın.
        ···
      2. 2.
        0
        Biraz geç olucak ama adam gibi okusun öğrencilik yapsın 3-4 sene sonra iş bulamazsa CV'sini bana göndersin ya bir yere sokarım ya da ben işe alırım.
        ···
   tümünü göster