/i/Tespit

  1. 1.
    +1 -1
    1. Eğer birinden sizin için ufak bir iyilik yapmasını isterseniz, bilişsel uyumsuzluk gereği o kişi size o iyiliği yaptığı için sizden “hoşlanmak zorunda” hissedecekler.

    2. Eğer birinin elini sıktığınızda, elinizin sıcaklığı yükcikse, sizinle anlaşmayı, arkadaş olmayı daha çok isteyecektir.

    3. Henüz yeni tanıştığınız insanlara direk isimleriyle hitap edin. insanlar isimleriyle çağrılmaya bayılırlar, ve bu onlarda güven ve arkadaşlık duygusunu pekiştirir.

    4. insanların kendileri hakkında yarattıkları bir imaj, bir resim vardır, ve bundan kurtulmaları çok ama çok zordur. Bu bilgiyi bilgece kullanın. Onların kurduğu imajlarına saldırarak, kolayca sizden nefret etmelerini sağlayabilirsiniz.

    5. Topluluk önünde konuşma ya da yamaç paraşütü gibi sizi geren durumlara girmeden önce sakız çiğneyin. Çünkü çiğnemek sizin beyninize “yemek yiyor” olduğunuz sinyalini gönderecek ve beyniniz otomatik olarak “Eğer tehlikede olsaydım yemek yemezdim, demek ki tehlikede değilim.” Mantığını konuşturup, sizi rahatlatacaktır.

    6. Eğer birine bir şey sorduysanız ve size “kısmen” cevap verdiyse, hiçbir şey yapmadan bekleyin. Sessiz kalıp, göz kontağı kurmaya devam ederseniz, muhtemelen konuşmaya devam edeceklerdir.

    7. Karşınızdaki insanlar en çok kendilerine benzeyen veya kendi vücut dillerini taklit eden insanlara güvenirler bu kanıtlanmıştır. O halde yapmanız gereken ona hissettirmeden onun beden dilini aynalamaktır. Bu her zaman işe yarayan bir tekniktir.

    8. Birisini gerçekten etkilemek istiyorsanız mutlaka konuşma sonlarında gülümseyin. Araştırmalara göre gülümseme büyük bir pozitif etki yaratıyor.

    9. Birinin sizi sevip sevmediğini anlamak için bir kelime seçin. Karşınızdaki kişi bu kelimeyi her kullandığında kafanızı sallayın ve gülümseyin. Eğer sizden hoşlanıyorsa, bu kelimeyi kullanmaya devam edecektir. Hoşlanmıyorsa, birdaha kullanmayacaktır.

    10. insanlar onlara ne söylediğinizi unutabilirler, ama onları nasıl hissettirdiğinizi asla. Bunu unutmayın, ona göre davranın.

    Not: Liseliler, Anancılar gelmeden kaçayım ben.
    ···
   tümünü göster