/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +219 -30
    hatırlıyorum da seneler önceydi...
    • akp ilk iktidara geldiğinde demişlerdi ki; "efendim biz, milli görüş gömleğini üstümüzden çıkardık; artık milli görüşçü değiliz." Bu durum ilk defa erbakan ile karşı karşıya geldiği vakıa idi.

    • Sonrasında televizyon dünyasına el attılar. tmsf yolu ile ele geçirmedikleri kanal kalmadı. her aldıkları kanalda derinlikli propagandaya başladılar. reklamlar, reklamlar...

    • gel zaman git zaman bu kez düşman aktör, senelerdir düşmanı oldukları Atatürk ve kurucu iradenin ılımlı takipçileri idi. Bunlara, gerek yargı gerek de siyasi alanda uyguladıkları baskılarla, aynı zamanda gülen cemaatinin yardımları ile kumpaslar kuruldu. ergenekon, balyoz şu bu derken ortalıkta atatürkçü ılımlı solcu kalmadı vesselam.

    • çok geçmedi, bu kez ufak bir çıkar çatışması yüzünden ortalık birbirine girdi. 40 yıldır beraber yürüdükleri kankaları ile bu sefer bozuşmuşlardı. 40 yıllık kankaları bunlara bir kazık attı ki; 19-25 aralık...

    • Sonrasında işler karışmıştı artık... darbe marbe eylemleri derken bir baktık ki, dizinin dibinden senelerdir ayrılmadıkları adam artık teröristti. yıllardır bu cemaatin kadrolarını, "ne varmış canım cemaati devlet içine sızdırdıysak" naraları atanlar koca bir "R" yapmaktaydılar.

    • eeee... bu kadar hengameden sonra akp cemaat desteğini de kaybetmiş, başkanlık seçimleri naralarıyla referanduma gidiyordu. en çok merak edilen cemaat desteğinden yoksun akp nin neler yapacağıydı ki, bu sefer destekçisi mhp olmuştu. kısaca akp yine dört ayak üzerine düşmüştü. senelerce muhalefette, akp den hesap sormazsam namussuzum diyen adam birden akp nin arka bahçesi konumuna evrilmişti.

    • Referandumu kazanmak için son kurşunlar sıkılmış, halka vaat edilen her şeyin fos olduğu gün geçtikçe ortaya daha da net çıkmaktaydı. "efendim, referanduma evet verin terör bitecek"
    "efendim, referanduma evet verin ekonomik istikrar artacak"
    "efendim, referanduma evet verin vergiler azalacak, zamlar artacak"
    "efendim, referanduma evet verin ohal düzenleri son bulacak"
    ve sair ve sair derken söylenenlerin seçimi kazanmak için balon olduğu ortaya çıktı...

    • işlerin bozuk olduğu kokusu, kamuoyu yoklamalarından buram buram hissedilmeye başlandığında, artık değişiklik vakt-i zamanı geldiğini anladılar. hemen, yine senelerce beraber yürüdüğü kardeşlerinin yüzünü yaşlı bırakacak şekilde istifalarını istediler. dediler ki; "bakın işte biz, kardeşim dediklerimizden bile vazgeçebiliyoruz." tabi bunu millet yedi mi? deyin ki yedi...

    • hemen akabinde sıra geldi Türkçülere... yok bunlar vatan haini, yok Türkçülük yapmak ihanettir falan filan, ebele gübele... adama sorarlar; işine geldiğinde Nihal Atsız dan dörtlükler sıralayan akp genel başkanı, işine gelmediğinde neden zamanında adını kullandığı adamların fikriyatına hain muamelesi yapar?

    cevabı sizlerde gençler...

    fakat hiç kimse unutmasın ki, senelerce beraber yürüdüğü adamlara bunları yapanlar, yeri ve zamanı geldiğinde sana neler yapmaz...

    • hasılı, öyle de yapsa böyle de yapsa olmadı. elinde artık atacak kurşun kalmadığında sarılacağı yine Atatürk kaldı. hiç düşünür müydünüz akp nin anıtkabir için otobüs kaldıracağını? ne yaparsanız yapın ne Atatürk ü ne de inandığı Türkçülüğü yıkamazsınız!

    Bu da böyle biline...

    akp takiyyesi tarihinden kısa kesitler sunmaya çalıştım. okuyan gözleriniz dert görmesin la.

    TTK.
    ···
   tümünü göster