1. 5701.
    +5
    evet bugün 8 kasim 2017.

    tam 7 yil önce bugün bu basligi actim.

    gelenegi bozmuyorum ve bu son bir yil neler yasandi, neler dikkatimi aldi bakalim.

    öncelikle dünyada bir trump belasi musallat oldu. gecen sene bu zamanlar baskanliga secilen trump, 2017 yilinin ilk aylarinda görevi obama'dan devraldi. secmenine verdigi bir cok sözü yerine getirmeye calissa da hukuk önüne gecti ve basaramadi. belli müslüman ülke vatandaslarinin abd'ye girisine reddini mi dersin, obamacare'i iptal girisimini mi dersin. basarisiz oldu, ama barut gibi adam, sagi solu belli degil.

    kuzey korenin kücüs enistesi atom bomlalarini balistik füzeleri patlatmaya devam ediyor, iddiaya göre stoklarinda hidrojen bombasi bile mevcut. trump ve kücük eniste cakismasi nelere kadir? bir de Putin ve cin var, ortadogudan bahsetmiyoruz bile.

    bizim diyarlarda da bir referandum oldu, ve türkiye'de baskanlik sistemine az bir cogunluk ile evet denildi. aslinda olay baskanlik degil. olay "rte yes?" ya da "rte no"? Adam cikip "aminiza koyam mi?" diye referandum yapsa gene ayni oy orani cikar. olan ülkenin gelecegine oluyor amk.

    terör devam ediyor, isid terörü ise zor günlerini yasiyor, keza isid'in yuvalari bastirilmis vaziyette. gerek Putin & Esad cephesi - ki biz de artik bunun bir parcasiyiz - gerek de abd cephesi kendi cikarlari dogrultusunda bu isi bitirmenin pesinde. ama bu arada abd, müttefiki oldugu terörïst kürtlere ve dolayli olarak pkk'ya da yardim ederek türkiye'yi git gite kendine düsman etmekte. siyaset cok karman Corman bir oyun.

    avrupa genel anlamda saga kaysa da beterin beteri gelmedi, bkz. le pen denen kaltak degil macron geldi basa, merkel gene kurtardi. brexit süreci sancili sekilde devam etmekte.

    baska neler oldu amk? ben isime hala devam etmekteyim, gecen sene universitede matematik dersleri aldim, basariyla bitirdim, bu sene de pedagoji üzerinde yogunlasiyorum. Hanim master'ine basladi. abimle esi bosandi, aile üzücü bir sürecten gecti.

    bir yilda cook seyler oldu, ama hepsini yazamam artik.

    yorumlamam bu kadar.
    ···
   tümünü göster