/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +26 -11
    Merhaba dostlarım.Sözlükte gördüğüm başlıklar nedeniyle hristiyanların inancında günah serbestmiş,öyle yaşıyorlarmış gibi bir algı gördüm.Lütfen bu yanılgıya düşmeyin.
    Bilmediğiniz bazı şeyleri bilmeniz için incilden ayetlerle günahların ne olduğunu ve önemini anlatmak istiyorum.Bilmemek ayıp değildir,öğrenmemek ayıptır.

    1 Corinthians 6:9-10:
    Günahkârların, Tanrı Egemenliği’ni miras almayacağını bilmiyor musunuz? Aldanmayın! Ne fuhuş yapanlar Tanrı’nın Egemenliği’ni miras alacaktır, ne puta tapanlar, ne zina edenler, ne oğlanlar, ne oğlancılar, ne hırsızlar, ne açgözlüler, ne ayyaşlar, ne sövücüler, ne de soyguncular.

    Romans 1:24-27:
    24 Bu yüzden Tanrı, birbirlerinin bedenlerini aşağılasınlar diye, onları yüreklerinin tutkuları içinde ahlaksızlığa teslim etti. 25 Tanrı’yla ilgili gerçeğin yerine yalanı koydular. Yaradan’ın yerine yaratığa tapıp kulluk ettiler. Oysa Tanrı sonsuza dek övülmeye layıktır! Amin.
    26 işte böylece Tanrı onları utanç verici tutkulara teslim etti. Kadınları bile doğal ilişki yerine doğal olmayanı yeğlediler. 27 Aynı şekilde erkekler de kadınla doğal ilişkilerini bırakıp birbirleri için şehvetle yanıp tutuştular. Erkekler erkeklerle utanç verici ilişkilere girdiler ve kendi bedenlerinde sapıklıklarına yaraşan karşılığı aldılar.

    Galations 5:19-21:
    Benliğin işleri bellidir. Bunlar fuhuş, pislik, sefahat, putperestlik, büyücülük, düşmanlık, çekişme, kıskançlık, öfke, bencil tutkular, ayrılıklar, bölünmeler, çekememezlik, sarhoşluk, çılgın eğlenceler ve benzeri şeylerdir. Sizi daha önce uyardığım gibi yine uyarıyorum, böyle davrananlar Tanrı Egemenliği’ni miras alamayacaklar.

    Revelations 21:8:
    Ama korkak, imansız, iğrenç, adam öldüren, cinsel ahlaksızlıkta bulunan, büyücü, putperest ve bütün yalancılara gelince, onların yeri, kükürtle yanan ateş gölüdür. ikinci ölüm budur.»

    Romans 1:29-32:
    29 Her türlü haksızlık, kötülük, açgözlülük ve kinle doldular. Kıskançlık, öldürme hırsı, çekişme, hile, kötü niyetle doludurlar. 30-31 Dedikoducu, yerici, Tanrı’dan nefret eden, küstah, kibirli, övüngen, kötülük üreten, anne baba sözü dinlemeyen, anlayışsız, sözünde durmaz, sevgiden yoksun, acımasız insanlardır. 32 Böyle davrananların ölümü hak ettiğine ilişkin Tanrı buyruğunu bildikleri halde, bunları yalnız yapmakla kalmaz, yapanları da onaylarlar.


    2 Corinthians 12:20:
    Çünkü geldiğimde sizi istediğim durumda bulamayacağımdan korkuyorum. Sizler de beni istediğiniz durumda bulamayabilirsiniz. Aranızda çekişme, kıskançlık, öfke, bencil tutkular, iftira, dedikodu, böbürlenme, kargaşa olmasından korkuyorum.

    Ephesians 5:3:
    Aranızda fuhuş, ahlaksızlık ya da açgözlülük anılmasın bile. Kutsallara yaraşmaz bu.

    1 Peter 4:3:
    inanmayanların hoşlandıklarını yaparak sefahat, şehvet, sarhoşluk, çılgın eğlenceler, içki alemleri ve ilke tanımayan putperestlik içinde yaşayarak geçmişte harcadığınız günler yeter!

    Belli başlı günahları özet geçmek gerekirse;
    -Büyü yapmak
    -Falcılık
    -Tarot kartı okuma ve hertürlü ökültizm.
    -Meditasyon,yoga
    -3. göz çalışmaları
    -Lanet etmek
    -Çalmak
    -Yalan söylemek
    -Aldatmak,hile yapmak
    -Kıskançlık
    -Kumar
    -Şehvet:Evlilik dışı cinsel ilişki
    -Evlilik öncesi ilişki
    -Şehvet düşkünlüğü,mastürbasyon,pid0fili,fahişelik,içest ilişki
    -Eşcinsellik
    -ferregrafi
    -intihar
    -Sigara içmek(bağımlılıktan dolayı,vücudunu hiçbirşeye bağlamamak,zarar vermemek)
    -Sarhoşluk
    -Parti,club hayatı
    -Cinsel içerikli dans
    -Dinsel olmayan,dünyasal dans
    -Ünlülere,idollere,insanlara,nesnlere tanrıdan çok tapmak,değer vermek.
    -Cinayet
    -Nefret
    -Kavga

    Matta 5:28-30:
    Ama ben size diyorum ki, bir kadına şehvetle bakan her adam, yüreğinde o kadınla zina etmiş olur. 29 Eğer sağ gözün günah işlemene neden olursa, onu çıkar at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme atılmasından iyidir. 30 Eğer sağ elin günah işlemene neden olursa, onu kes at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme gitmesinden iyidir.

    Isa mesihin adıyla,hepinizi selamlıyorum.

    Çarmıhtaki INRI'nın anlamı ise şudur;
    Iesvs Nazarenvs Rex Ivdaeorvm(INRI)
    Jesus of Nazareth the King of the Jews.
    Nasıralı isa Yahudilerin Kralı

    http://imgim.com/NODLgP.jpg
    ···
   tümünü göster