/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +32 -4
    Bildiğiniz üzere Katalanlar bağımsızlık ilan etti.. Belediye binaları önünde kutlamalar yapılıyor.. Bağımsızız artık diyorlar ama o kadar kolay mı?

    ispanya, Katalan özerk yönetimini feshetti, yeni yerel seçim yapılacağını duyurdu. Katalonya başbakanını ve yardımcısını görevden aldığını açıkladı. Bazı polis müdürleri de aynı şekilde. Yarın yerlerine yenilerini gönderecek.

    Bakalım yarın ne olacak. Siz kimsiniz kimi görevden alıyonuz da yerine adam gönderiyonuz lan derlerse..

    Olay o zaman kopacak

    Böyle olursa Ispanya çok sert müdahale edebilir

    Katalanlar bağımsız olursa sıraya Bask bölgesi girecek. Zaten Avrupa'da bir ton böyle sıkıntı var. Almanya, ingiltere de dahil olmak üzere. Bu yüzden hiçbir yerden destek göremeyecekler.

    Burda referandumdan önce konuştuğum her Katalana bunu izah ettim. Ayrıca Bask bölgesi yıllarca silahlı mücadele verdi de ayrılamadı. Siz demokrasi bilmemne diyerek bağımsız olabileceğinize inanıyor musunuz? Aldığım cevap "burrası Avrupa kardeşim burda demokrasi var burası Türkiye değil" gibi konuşanlar. Şimdi Avrupa'nın dıbına koyam diye konuşuyorlar. Geldiler lafıma...

    Ama bekleyip göreceğiz bakalım Katalanlar ne yapacak. Çıkıp mücadele edecekler mi yoksa biz demokrasi mücadelesi verdik olmadı, geçmiş olsun diyerek koltuklarını bırakacaklar mı...
    ···
   tümünü göster