/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +2
    Evet beyler yanlış okumadınız Türk askeri kendi vatanında bile yalnız. Ben memleketinden yüzlerce kilometre uzakta askerlik yapıyorum memleketimin bir mekanı sırf asker olduğum için beni mekanından resmen kovdu hem de hiçbir suçum günahım yokken olayı dramatize etmeden olduğu gibi anlatıcam size, okursanız nasıl insanlar bunlar öğrenirsiniz. Ayrıca mekanın fotosunu da buradan paylaşıyorum herkes bilsin diye inanın çok üzgünüm panpalar.

    Bu mekanın sahibi aynen şunu söyledi bana: "ELiMDE OLSA ASKER POLiS MEKANIMA ALMAM" diye. ulan yazıklar olsun sana be yazıklar olsun. Konuyu anlatıyom beyler lütfen okuyun.

    21.10.2017 saat 09:45 suları Gaziantep Üniversitesi’nin orada Kahve Tiryakisi adlı mekan. 4-5 masa felan vardı oturduğumda. Siparişimi verdim servis açıldı ve yetkili midir şef midir bilmiyorum biri geldi. Hafta sonu dedi kalabalık oluyor sizi tek kişilik masaya alabilir miyim dedi. Garson arkadaş da serpme söyledi beyefendi dedi yani sığmaz manasında. Ben de Kilis’ten Antep’e haftada bir geliyorum. Akşam 7 sabah 7 sınır hattında nöbet tutuyorum nöbetten çıkıp direk oraya gittim. Yemiş kadar oldum dedim teşekkür ederim ama biz hep geliyoruz buraya rütbeli arkadaşlarla dedim. Bir daha gelmezsiniz dedi olur biter ve eliyle kapıyı gösterdi. O ne demek dedim, iyi günler beyefendi dedi..

    Şimdi burda yaşadığım gurur kırıcı, onur kırıcı olaydan sonra Google’a mekanlarına yorum yaptım. Önce yorumu yazacağım sonra da şahsıma facebook üzerinden attığı mesajı.
    Ben: Kahve Tiryakisi Gaziantep. Her zaman gittiğimiz mekan ama bu sondu. Garson arkadaş siparişimi aldı, sonrasında yetkili biri (esnaflık 0) hafta sonu olduğundan sizi tek kişilik masaya alabilir miyim dedi. Garson arkadaş da serpme söyledi beyefendi dedi. Ben de her zaman geliyoruz dedim hiç hoşuma gitmedi bu tavrınız dedim. Geldiğinizi biliyorum bir daha gelmezsiniz olur biter diyor bana. Ben hayatımda böyle banel ve acizce bir cümle duymadım. Oraya bir bayanla gitseydim eminim ki 20 kişilik masa da olsa buyur ederdi o kişi. Asker olduğumdan değil, esnafın halkı sınıflandırması çok yanlış. Ordaki ince sakallı arkadaşa da çok teşekkürler her zaman ki gibi güleryüzlü karşıladı ama başındaki esnaf değil maalesef..

    R.A: Kardes bana ulasirmisin kahve tiryakisi esnaf’i sana cok onemli bir sey soylicem seni ilgilendiren bir sey

    Ardından numaramı verdim ve telefonda aynen şunlar konuşuldu:

    Ben anlayışsızlıkla karşılamış olabilirim kabul ediyorum. Askeri personelim. Nöbetten çıktım biraz yorgunum anlamamış olabilirim. Ama yapacağım orda yarım saat bir kahvaltı onun da tadını kaçırdınız dediğiniz lafa bakın dedim.

    Şu anda okuyacaklarınız gerçekten içler acısı, acınası ve iğrenç. Bana aynen şu cevapları verdi yaptığım yorumu da katarak.

    Evet bayanla gelseniz sizin şanınızı tavan yapardım. Az önce kıldığım namaz okuduğum Kur’an-ı Kerim’in üstüne yemin ederim ki elimde olsa asker polis almayacağım. Uzman çavuşların ve polislerin %70’i karı kız kesmeye geliyor. Benim eşim ve 2 kızım var. Bu uygulamayı yapmak zorundayım . Sana rezerve de diyebilirdim ama demedim. Ben de sinirlendim, O zaman oraya asker ve polis giremez yaz dedim ne demek bu nasıl bir ahlaksızlık. Elimde olsa yazarım dedi. Bu şahsın babası köy korucusuyken şehit düşmüş. Allah rahmet eylesin saygım sonsuz.

    Rütbeli olduğum, şu kutsal üniformayı taşıdığım için bir kez daha onur ve gurur duydum. Meslek grubumu genelleyerek ve sınıflandırarak, erkek kız ayırımı yaparak böyle aşağılayarak kapıyı göstermek benim ne kadar onurlu bir meslek icra ettiğimi, onun da kendisi dahil kimseye saygısı olmadığını gösterir.
    Eyvallah..
    ···
   tümünü göster