/i/Tespit

  1. 1.
    +80 -14
    aslında çok basit olmasına rağmen bir o kadar insana kompleks gelen şeylerdir.

    1- birçok kişi buna karşı çıksa da planlı yaşamak.

    2- azim ve hırs

    3- pozitif yaklaşım

    4- çözüm odaklı düşünme.

    5- mutluluğu maddeye bağlamamak.

    6- bencil olmak

    planlı yaşamak :

    pek çok kişi buna karşı çıkar ancak plan geleceğe yönelik en büyük gerekliliktir. eğer plan program yoksa. aşama kaydetmek söz konusu olmaz yalnızca anın değerlendirmesi yapılır

    azim ve hırs :

    azim ve hırs en başta gerekli olan şeydir. bir şey üzerine çalışırken başarısız olup hırs yapmak değildir buradaki azim ve hırs. bir işe başlarken daha ilk aşamada işini ciddiye alıp üzerinde çalışmaktır.

    pozitif yaklaşım :

    pozitif olmak azim ve hırs konusunda daha rasyonel ve mantıklı düşünmeyi sağlar. çözüme odaklanmanızı ve planladığınız yol haritasından sapmamanıza neden olur.

    çözüm odaklı düşünme :

    zeka gerektiren bir iştir, ben sahip değilim diyen buraya kadar boşuna okudu. sol taraftan başka bir başlığa geçebilir. sonuca odaklanıp, yapılan işi olguyu planlanan şekilde bitirmek için gerekli yolun pozitif olarak düşünümü ve yaratımıdır. hedeflenen şeyin devamlılığı konusunda etkindir.

    mutluluğu maddeye bağlamamak :

    mutlu olmak için bir maddeye, yani nesne olabilir, birey olabilir put olabilir vs. bu tarz şeylerde değil, mutlu olmak yaptığımız eylemlerin gerçekten kendi isteğimiz doğrultusunda mı yapıyoruz yoksa başkalarının ya da başka olayların yönlendirmesi sonucunda mı gerçekleştiği ile ilişkilidir. içinizden gelerek yaptığınız şey sizi mutlu eder. ancak yapmak zorunda olduğunuz şey sizi bunaltabilir.

    bencil olmak :

    bencillik önemli. kendinizi düşünün, yapacağınız şeyleri, başaracaklarınızı başardıklarınızı, geçmiş ve geleceğiniz devamlı sentez içinde olmalı. insanı ileri zütürecek olan deneyimdir. bu deneyim size ait olmalıdır. bir olayın ya da nesnenin sizi yıpratmasına izin verirseniz bencilliğiniz ortadan kalkar. bencil olmak karşılaşılabilecek her şart karşısında kendinizi fiziksel ve ruhsal olarak korumakla başlar. motivasyonuzu korumanız ise sizin temel görevinizdir.
    ···
   tümünü göster