/i/Devlet

  1. 1.
    +4 -1
    http://www.imgim.com/3994incim1025696.jpeg

    Arkadaşlar ülkeme baktıkça sürekli içim kararıyor. Neden mi? Çünkü:

    -Devlette bütçe açığı git gide artıyor. Bunun sorunu genelde Orta Doğu'daki gelişmelerden kaynaklı olduğu söyleniyor. Aslında bu açığın büyük bir nedeni devletteki bir çok yöneticinin (Milletvekili, Belediye başkanları vs.) fuzuli harcamalarından kaynaklanıyor. Genellikle şehir için gerekli şey yapılmayıp, sırf belediye başkanlarının keyfi isteğince bir takım yapılan şeyler hizmet gibi gösteriyor. Para yok deniliyor, her tarafa milyon dolarlık stadlar yapılıyor. Tribünler doluyor desek 30 bin kişilik stada 200 300 kişi gidiyor. Bu sadece bir örnek. Bunlar çoğaltılabilir. Çözüm için ise vergiler iki katına çıkartılıyor. Bu da yetmezmiş gibi Araplara, Amerikalılara istanbul'dan Ankara'dan toprak satıyoruz veya kurum.

    -Eğitim sistemi desek, sürekli değişiyor. Her yapılan hamlede daha kötü oluyor. Bir aile çocuğu iyi bir lise kazansın diye derhaneye gönderiyordu Fetö sebebiyle dershaneler kapatıldı. Özel okullar arttı. Bu seferde zengin olan iyi eğitim görürken, normal bir ailenin çocuğu iyice kötüleşen devlet okullarında okumak zorunda kaldı. Geçenlerde Yök bir açıklama da bulundu. Üniversitelerde DD notu geçerli not oldu. Şaka gibi arkadaş. Eğitimli kişiler yetiştirmek istiyorsak mezun olmak zorlaştırılmalı. Her önüne gelen mezun olmamalı üniversitelerden. Üniversite'den hakkıyla mezun olan ise işsiz. Ekonomimiz bozuktu, şimdi eğitimde bozuldu.

    -Askeriyemiz desek, artık askerin bir duruşu kalmadı. Ülke genelinde askere kötü gözle bakılır oldu. Dünya gözünde bir imajı vardı askerlerimizin onu da alay konusuna çevirdiler. Ne insanlar tanıyorum, asker gördün mü anasına bacısına sövüyor durup dururken. Yeni gençlik askere gitmeye korkuyor. Yıllardır süre gelen PKK illeti yetmezmiş gibi günümüzde iŞiD, YPG ve nicesi bela oldu başımıza. Bunlarla sürekli askerlerimiz uğraşıyor, kimisi şehit oluyor ama kimsenin umrunda değil. Sadece azınlık bu duruma duyarsız kalmıyor. Ülke olarak aşk dizilerinden, kim kimi öpmüş magazin programlarından başımızı kaldırmıyoruz. Gazetelerde bile x ünlüsünün öptüğü kız birinci sayfadayken şehit haberleri 2, 3. sayfalarda.

    -Askeri üretimde ise kandırılıyoruz. Tank yaptık diyoruz, motor italya'dan Almanya'dan geliyor. Uçak yaptık diyoruz motor Rusya'dan, italya'dan. Bütün askeri teçhizatlar ABD malı. Bir şey olduğunda kullanamıyoruz. Bu yüzden Rusya'ya yöneldik. Yine bir şey üretemedik aslına bakarsanız. Geçen sene savaş gemisi ürettik dediler. Açılışı 2 hafta sonra dediler. Sonra o 2 hafta içerisinde ABD'den bir batık savaş gemisi aldık. Üretemediğimiz bazı parçaları o gemiden aldık %100 yerli savaş gemimize monte ettik.

    -Ülkedeki bazı kesimler uçsuz bucaksız zengin olurken, bazı kesim dibe battı. Ülkede ya zenginsin ya aç. Ortası kalmadı. Halk desen sürekli birbirini yeme halinde. Sanki büyük iş başına gelmiş herkes planlı programlı gelmiş gibi tek amaçları milleti bozmak olmuş. Atıyorum futbolda. Ulan 2000'de Galatasaray Uefa Kupası'nı aldığında tüm Türkiye sokağa çıkmıştı. Şimdi bir takımımız yabancı takıma elendiğinde herkes dalga geçiyor. Milli duygular dahi bozuldu. Futbol dediğimiz şey Türkiye'de halkın bir numaralı hobisi. Adam işinden evine yorgun geliyor. Ayakta duracak hali yok ama tuttuğu takım yeninde mutlu oluyor. Ama artık bu da yok. Neden Türkiye'deki futbol baronları istediğini yapıyor, at koşturuyor ligde. Sonuç; GS'lisi FB'lisi Bjk'lisi birbirine düşüyor. Bugün Trabzon'da FB forması giy dayaktan komaya sokarlar. Bunun sebebi ortada.

    -Tarım ve hayvancılıkta dahi bu kadar verimli topraklar olmasına rağmen bir şey yapamıyoruz. israil'den Domates, Avrupa'dan Hayvan alıyoruz. Hatta mercimek dahi Canada'dan geliyor.

    -Suriyeliler meselesini anlatsam saatlerce mesele çıkar. Ülkemde binbir çeşit insan türedi. Hırlı mıdır, hırsız mıdır belli değil. Komşu ülkelerin neredeyse hepsiyle kavga içindeyiz. iyi geçindiğimiz devlet yok. Halkımızda sanarsınız dünyanın en güçlü devletiymişiz gibi konuşuyor. "Biz Osmanlı'yız", "Bir sabah kalkar 82 Musul, 83 Kerkük" vs. sözleriyle Türkiye'yi kurtarıyorlar sözde.

    -Bütün gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler uzay araştırmaları yaparken ve bu ülkelerin uzay araştırmalarına yılda harcadığı paranın 3 katını diyanete harcıyoruz.

    - Anlatılacak çok şey var ancak söylenmiyor. Ülkemiz ekonomi, eğitim, askeriye, halkın durumu, tarım, üretim hiç bir şey yolunda gitmiyor. Sanki birileri el ele vermiş, Türkiye'nin elini kolunu kesiyor. Aklıma geldikçe çok canım sıkılıyor sizce haksız mıyım?
    ···
   tümünü göster