/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +5 -2
    'çok ihtiyaç var üretmek yerine hazır alalım.'

    16 yıldır iktidardasın ve 'çok ihtiyacın olduğunu' tak kapıya dayanınca mı farkettiniz? şu eğitim sistemiyle de zaten 50 yıl geçse de füze yapamazsın. diyanete para yetiştirmekten sıra ar-ge yatırımlarına gelmiyor. adamlar 8-9 ayda 5 milyar tl bütçeyi bitiriyorlar amk.sen bu ülkede ne füzesi üreteceksin hıyar.

    ne tak olduğunuz belli değil rum kırmaları sizi. kılıçdaroğlu almayalım dese emperyalist olur, e sen alalım deyince rus mu oluyorsun? kılıçdaroğlu'nun söylediğini dexer söylese herkes 'adam dış mihraklara karşı aga' diye göğüs kabartacaktınız.
    ···
    1. 1.
      0
      panpa yıllardır alınmak-üretilmek istenilen bir şey bu, yıllardır geliştirilmeye çalışılan hava savunma sistemlerimiz var zaten. ama teknoloji konusunda geri olduğumuz için süreç çok uzadı. çevremizde elinde uzun menzilli füze bulunan geçmişte kimyasal silah kullanmış olan ülkeler var ve bunlara karşı savunma sistemimiz yok. bu alımdaki amaç önce acil ihtiyacı karşılayacak hazır bataryaların alımı ve kendi sistemlerimizi geliştirmede yardımcı olacak teknoloji paylaşımı yapılmasını amaçlıyor. teknoloji paylaşımına sadece rusya yanaştı o yüzden onlardan alıyoruz. ayrıca kılışdarın görevi karşı çıkıp boş beleş konuşmak yerine, anlaşmanın detaylarını öğrenmek, akpnin bu projeyi tak etmemesi için elinden geleni yapmaktır.
      ···
   tümünü göster